Cemil Taşçıoğlu Kimdir? Hayatı, Eserleri Ve Biyografisi

Cemil Taşçıoğlu Kimdir? Hayatı, Eserleri Ve Biyografisi
05 Nisan 2020 - 19:28

Öğrencileriyle hastaları tarafından çok sevilen ve sayılan Prof. Cemil Taşcıoğlu “hocaların hocası” olarak anılıyordu. Prof. Cemil Taşcıoğlu 1952 yılında Rize’de dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi ve ardından mecburi hizmetini Şanlıurfa’da tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesine dönen Cemil Taşcıoğlu, sırasıyla önce İç Hastalıkları Uzmanı, ardından Doçent, sonrasında da Profesör unvanını aldı.

Cemil Taşçıoğlu emekliliği dolduğu halde çok sevdiği mesleğini ve hastalarını bırakmamak için görevini sürdürdü.İstanbul Tıp Fakültesinde hem hasta muayene eden hem de öğrencilere ders vermeyi sürdüren Cemil Taşcıoğlu, dahiliye alanına önemli katkılar sağladı. Alanıyla ilgili birçok yazılı eseri de bulunan Cemil Taşcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı. Koronavirüs salgınında hastalığa yakalanıp hayata gözlerini yumdu.

Kaynak: E-Ansiklopedi

https://www.eansiklopedi.com/cemil-tascioglu-kimdir-hayati-eserleri-ve-biyografisi/?fbclid=IwAR2fjXkJx7zpoNfppDpqbbjcE6TUF6jk0JyvmOkz0PbSOlNkgSEmw-UuYwc

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum