ABD Senatosu, Çin'e Doğu Türkistan'daki eylemleri nedeniyle yaptırım uygulamaya hazırlanıyor

ABD Senatosu, Çin'e Doğu Türkistan'daki eylemleri nedeniyle yaptırım uygulamaya hazırlanıyor
09 Mayıs 2020 - 13:51 - Güncelleme: 09 Mayıs 2020 - 13:54

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu, “Uygur İnsan Hakları Siyaseti” başlıklı kanunu yakın zamanda oylamaya sunmaya hazırlanıyor.

ABD Senatosu’nda oylanacak kanun, Çin’e Doğu Türkistan’daki Müslüman Türk halklarının insan haklarını ihlal etmesi nedeniyle kapsamlı yaptırımlar içeriyor. Kanun tasarısı, daha önce ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul oyu olarak geçmişti.

KANUN DİĞER BATILI ÜLKELER İÇİN EMSAL OLABİLİR

ABD Senatosu çoğunluk lideri Mitch McConnell, 8 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, senatonun “Uygur İnsan Hakları Siyaseti” başlıklı kanunu yakında oylayacağını ve kabul edeceğini ifade etti. Kanun özellikle Cumhuriyetçi Florida Senatörü Marco Rubio’nun girişimleri ile hazırlanmıştı. Senatör Rubio ayrıca Çin Komisyonu’nda başkanlık görevini de yürütüyor.

Senatör Rubio’nun ofisi kanunun oy birliği ile geçmesini dilediklerini ancak kanunun ne zaman senatoya getirileceğini kesin olarak bilmediklerini belirtti. Kanun senatoda kabul edildikten sonra yasalaşması için ABD Başkanı Donald Trump’ın onayı gerekiyor. Uygur aktivistler bu yasa tasarısını, diğer Batılı ülkelere emsal olabilecek bir adım olarak gördüklerini belirtti.

Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum