Yeşilçam tadında şarkı öyküleri

Yeşilçam tadında şarkı öyküleri
27 Eylül 2021 - 16:50

Yeşilçam tadında şarkı öyküleri

Ömür Ceylan; öyküyü, şiiri ve özellikle de Türk sanat musikisini sevenler için, "Ömürlük Şarkılar / Şarkılaşan Ömürler" adlı farklı bir çalışmaya imza attı. Milyonlarca insan tarafından severek dinlenen on şaheser şarkı, aynı zamanda edebiyat profesörü olan Ömür Ceylan'ın gönül süzgecinden geçerek sarsıcı öykülere dönüştü.
"Her şarkı, kendisini severek dinleyen her gönülde, birbirinden farklı yeni öyküler kuşanır." diyen Ömür Ceylan, öykülerinde okuyucuyu Yeşilçam tadında bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. 

Kitapta her biri bir öykü kahramanına dönüşen Kemani Tatyos, Yesari Asım Arsoy, Şükrü Tunar, Selahattin Pınar, Afife Jale, Faruk Nafiz Çamlıbel, Yusuf Nalkesen, Zeki Müren gibi büyük ustalarla birlikte okur, gazinolar ve assolistler döneminin siyah-beyaz İstanbul'unu sokak sokak dolaşıyor. Etkileyici dili ve akıcı üslubuyla bir solukta okunan öyküler, şarkılarda ölümsüzleşen büyük aşkları günümüze taşıyor. Bestekâr ve güftekârların zarif portrelerine yer verilen kitap, spotify kare kodları ile de öyküsü okunan şarkıyı aynı anda dinleme imkânı sunuyor okuyucuya.
Öyküleşen on şarkı şöyle: *Gamzedeyim Deva Bulmam *Kimseye Etmem Şikâyet *Geçti Sevdalarla Ömrüm *Ömrüm Seni Sevmekle Nihayet Bulacaktır *Ben Gamlı Hazan *Artık Bu Solan Bahçede Bülbüllere Yer Yok *Gecenin Matemini Aşkıma Örtüp Sarayım  *Sen Hep Beni Mazideki Hâlimle Tanırsın *Ahımı Hicranımı Sakladım Gizli Tuttum *Kapın Her Çalındıkça

Kesit Yayınları Tel:(0212) 512 56 33
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kitap-haberleri-56hk.htm


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum