Ünlü sosyolog ve yazar Hüsamettin Arslan hayatını kaybetti

Sosyoloji alanında önde gelen bilim adamlarından Prof. Dr. Hüsamettin Arslan bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 62 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuşan sosyolog-yazar Prof. Arslan'ın vefatı akademi dünyasını ve sevenlerini yasa boğdu. Bilim, bilgi, din sosyolojisi, cemaat gibi konularda çok sayıda makale ve kitap yazan Arslan, Paradigma Yayınları’nın yöneticiliğini de yapıyordu.

Ünlü sosyolog ve yazar Hüsamettin Arslan hayatını kaybetti
02 Ocak 2018 - 18:59 - Güncelleme: 02 Ocak 2018 - 19:05

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı, yazar Prof. Dr. Hüsamettin Arslan, kanser tedavisi gördüğü MEDİPOL Üniversitesi hastanesinde bu sabaha karşı hayatını kaybetti. Hüsamettin Arslan Bilgi sosyolojisi alanında yaptığı çalışmalar ve toplumsal konularda yayınladığı çok sayıda eserle biliniyordu. Bir ay önce teşhis edilen kanser nedeniyle Hakk'ın rahmetine kavuşan Hüsamettin Arslan, dünyadaki kanser vakaları ve gerisinde yatan tartışmaların ele alındığı "Kanser Savaşları" kitabını da okuyucusuyla buluşturmuştu.

Bilim, bilimsel bilgi, cemaat, din sosyolojisi gibi alanlarda çok sayıda makale, kitap yazan ve kitap çevirileri bulunan Prof. Arslan, sosyoloji alanında Türkiye'nin yetiştirdiği önde gelen bilim adamları arasındaydı. Arslan, akademisyenliğinin yanı sıra Paradigma Yayınları’nın yöneticiliğini de yapıyordu.

Arslan'ın vefatı yakın çevresini de derinden sarstı. Çok sayıda yakını ve öğrencisi başsağlığı mesajı paylaştı. 

Karar gaz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum