UKRAYNA'DA TÜRK ÇİNİ KALINTILARI BULUNDU

UKRAYNA'DA TÜRK ÇİNİ KALINTILARI BULUNDU
09 Aralık 2020 - 15:34

Ukrayna’nın Odesa kentinde yapılan kazılarda Osmanlı dönemine ait çini kalıntıları bulundu. Ukraynalı arkeologlar, 14. yüzyılda Odesa Körfezi’nde inşa edilen ve adını Kırım Hanı I. Hacı Giray’dan alan Hacıbey Kalesi’nin kalıntılarında çalışma yürütüyor.

Ukrayna merkezli Dumskaya haber sitesinin 7 Aralık 2020 tarihinde hazırladığı habere göre, Odesa’daki Primorskıy Bulvarı’nda Hacıbey Kalesi’nin izlerini arayan Ukraynalı arkeologlar, Osmanlı dönemine ait çini kalıntıları buldu. Haber sitesine konuşan tarihçi Anrdiy Krasnojon, “Aradığımız yere çok yaklaştığımıza inanıyoruz. Bu yüzden daha güvenli adımlarla ilerleyerek yerin altına doğru inmeye devam ediyoruz” diye belirterek kazıların iki metre derinliğine ulaştığını kaydetti.

ODESA’DA HACI BEY KALESİ ALANINDA TÜRK TARİHİNE IŞIK TUTACAK KALINTILAR BULUNDU

Bunun dışından kazı çalışmaları sırasında Osmanlı ve antik dönemine ait parçaların bulunduğunu aktararak, “Bugün çok önemli bir parça bulundu Türk çini. Çok pahalı bir parça. Aynı yerde, bana göre milattan önce VI. yüzyıla ait amfora parçaları bulundu. Bunun dışında İskit ya da Trak seramiklerinin kalıntıları da var.” şeklinde açıklama yaptı. Tarihçi daha alt tabakalarda 1789 yılında yıkılan Hacıbey Kalesi’nin kalıntıların yer alması gerektiğini söyledi.



Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr​​​​​​​

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum