TÜRK HAVA KUVVETLERİ KOMUTANINDAN UKRAYNALI MEVKİDAŞINA ZİYARET

TÜRK HAVA KUVVETLERİ KOMUTANINDAN UKRAYNALI MEVKİDAŞINA ZİYARET
05 Kasım 2020 - 16:36

Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Kyiv’de Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Vasil Çernenko (Vasily Chernenko)’yu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Bayraktar TB2 İHA’ları konuşuldu ve daha fazla ikili iş birliği üzerinde anlaşmaya varıldı.

Savunma ve stratejik ortaklık alanındaki iş birliği günden güne gelişen Türkiye’nin ve Ukrayna’nın hava kuvvetleri komutanları Kıyiv’de bir araya geldi. Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz öncülüğündeki Türk heyeti temsilcileri, 4 Kasım 2020 Çarşamba günü Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Hava Komutanlığı merkezi taktik havacılık tugayına ziyaret gerçekleştirdi.

TÜRK HAVA KUVVETLERİNDEN UKRAYNA ZİYARETİ

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığının Facebook hesabı üzerinden dün yapılan duyuruya göre, iki ülkenin hava kuvvetleri komutanları Kıyiv’de görüştü. Açıklamalara göre söz konusu görüşmede iki ülkenin askeri pilotlarının eğitimi ve ikili işbirliği için gelecek vaat eden alanlar ele alındı.

Görüşmeye dair yapılan açıklamalara göre burada gerçekleştirilen sunumda Türk heyeti, Ukrayna havacılık tugayının tarihi, güncel durumu ve yaptığı görevler hakkında bilgi edindi.

İKİLİ İŞ BİRLİĞİ ÜZERİNDE ANLAŞILDI

Açıklama ile iki ülkenin Hava Kuvvetleri Komutanlarının, askeri alanda daha fazla iş birliği üzerinde anlaştığı bildirildi. Ayrıca açıklamada Bayraktar TB2 İHA (İnsansız Hava Araçları)’larının operasyonu ve Ukraynalı havacıların Türkiye Cumhuriyeti’nde yetiştirilmesine dair pek çok konunun görüşüldüğü belirtildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum