S. SAMİ İLKER ARMAĞANI

 S. SAMİ İLKER ARMAĞANI
12 Ocak 2023 - 19:28 - Güncelleme: 12 Ocak 2023 - 21:07

S. SAMİ İLKER ARMAĞANI
Naci YENGİN
[email protected]


Anadolu’nun bağrı yanık bozkır topraklarında Türküler biraz dua biraz da umut nidasıyla söylenir, dinlenir.
Ömrünü ilme adayanlar, hatta vakfedenler için bundan vazgeçmeleri beklenemez. Ömür geçer, ilim uğruna feda edilen geceler sabahlanır ancak aşk bitmez. Ömür biter Türküleri dinlemeye devam ederiz. Aksi halde Gördes’in ovası, tarlası, bozkırı sessizleşir; kuşlar uçmaz, börtü böcek mahzunlaşır.

Biraz buruk bir hüzün bırakır biraz da gururlandırır insanı armağan kitapları. Ancak armağan kitaplarının en anlamlısı da hayatının orta baharında çıkagelmesidir. Gönüllerine girdiğin insanları unutamazsın, unutmazlar kendilerini!
Yunus dile gelir bizim için söyler: “ Dostun evi gönüllerdir/ Gönüller yapmaya geldik!”
 Türkü sevdalılarının gönüller yapmaya gelenlerin en gönüllüsü olduğuna inanırım!
Bir an gelir gönüllerinden taşan cümleleri satırlara dökerler aynı gönle sahip olanlar. Tıpkı “ S. Sami İlker  Armağanı” kitabında olduğu gibi kitaplaşır, ölümsüzleşirler.
 Süleyman Sami İlker hocayı önce hekim olarak tanıdım. Ancak hekimliği kadar sanata, edebiyata; kültüre olan aşkının birçok kültür insanından daha canlı ve adeta aşk derecesinde olduğuna şahit olduğumda S. Sami Hocanın Türküleri sevdiğine inandım! O günden bugüne S. Sami Hocamızla birçok kültür programında bir arada bulunduk. Bundan sonra da aynı heyacan ve aşkla devam edecektir inancındayım.
Hayatını hekimliğe ve öğretmeye adayanların emeklilikleri yaşa bağlanmamalı diye düşünüyorum. Ancak günün birinde bu gerçekleşecek ve yetiştirdiğin fidanlar dal budak salacak ve bununla da gurur duyacaksın. Mukadderattan ötesi yok.
Dostları, sevenleri, meslektaşları S. Sami İlker Hocayla olan anılarını, hocanın mesleki ve edebi yazılarını “S. Sami İlker Armağanı” kitabında topladılar.
“S. Sami İlker Armağanı” kitabı  Ihlamur Akademi Yayınları arasında yayınlandı.
Kitap hakkında detaylı bilgiler vermektense kitaba katkı sağlayanların isimlerini yazarak çalışmanın uluslararası akademik standartların üzerinde bir çalışma olduğunun da altını çizmeliyim.

Armağan kitapta yer alan yazarlar:



 - Ahmet Bican ERCİLASUN - Ahmet İNCE - Ahmet SINAV - Ali Taha İNCE - Ali TOLU - Alina BOKAYEVA - Alper GÖKBEL - Ayşe İLKER - Bilge ERCİLASUN - Celal DEMİR - Cemil ÖZCAN - Deniz Dilan KARABACAK - Eray ESER - Erol OZAN - F. Sırrı ÇAM - Fatma KOÇ ÖZKUL - Ferhat KARABULUT - Gülbin KIYICI - Gündoğan ALPAY - Güngör SOBACI - Harika Nufuscu Durgun - Hüseyin ELBİ - Işıl KURULTAY - İsmail DİRİ - Karlıgaş SAREKENOVA - Kenan ERDOĞAN - Leylâ KARAHAN - M. Erhan YUMUŞAK - Mahmut KAPLAN - Mahmut Oğuz ULUSOY - Medine YILDIZ - Melih KAYA - Mustafa Alper ÇERÇİ - Mustafa Kürşat EVRENOS - Mustafa PALA - Mustafa UĞURLU - Namık Açıkgöz - Nergis BİRAY - Nurşen ÖZBAKIR - Osman ÇEVİKSOY - Özcan R. KAYIKÇIOĞLU - Özlem Nemutlu - Ramazan EKİNCİ - Sabahattin ÇAĞIN - Sagıp ATLI - Seyhun KÜRŞAT - Sıdıka Ece YOKUŞ - Suzan DOĞRUYA - Şenay ALP - Şeyma YALÇIN AVCI - Yasin KARADENİZ - Yunus ERDOĞAN - Yusuf AKAR


 Kitabın Künyesi: S. Sami İlker Armağanı
Kollektif
Sayfa Sayısı: 400
Basım Tarihi: Aralık 2022
Ihlamur Akademi

Prof. Dr. Süleyman Sami İLKER

 

Özgeçmiş

·         1956 yılında Gördes'te (Manisa) dünyaya geldi. İlk okuldan sonra, Gördes Ortaokulunu birincilikle bitirdi.

·         1970’de Hava Lisesini kazandı. Türk Silahlı Kuvvetleri namına 1973’de girdiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1979’da mezun oldu. Bir yıl Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’daki staj dönemini birincilikle bitirdi. Hava Kuvvetleri Karargah Başhekimliğinde bulundu.

·         GATA’da başladığı Göz hastalıkları ihtisasını 1986 sonunda tamamladı.

·         1986-1989 arasında İzmir Hava Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak görev yaptı.

·         1989’da Ankara GATA’ya Yardımcı Doçent olarak katıldı.

·         1992’de Doçent oldu.

·         1995’de kendi isteği ile, mecburi hizmeti de sona erdiğinden Hava Doçent Yarbay rütbesinde iken emekli oldu. Aynı yıl Celal Bayar Üniversitesine katıldı ve 3 yıl Göz Hastalıkları Anabilim dalı başkanlığı yaptı.

·         Bir buçuk yıl süreyle Döner Sermaye Müdürlüğü yaptı.

·         2003 yılında Profesör oldu.

·         Göz Hastalıkları Anabilim Dalında Şaşılık (Pediatrik Oftalmoloji), Oküloplastik,  Nörooftalmoloji, Elektrodiagnostik ilgi alanlarıdır.

·         TOD Elektrodiagnostik biriminin iki dönem başkanlığını ve TOD Birim kitabı “Klinik Elektrofizyoloji” kitabının editörlüğünü yaptı.

·         Türkiye Klinikleri Oftalmoloji Dergisinin Kasım 2017 ‘de “Mininuk Tekniği İle Katarakt Cerrahisi” konulu özel sayısının editörlüğünü yaptı.

·     İkinci dönem Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı yaptı..

·         2016 yılı Şubat ayından Tıp Fakültesi Dekan vekilliği, Dekanlığı yaptı.
Halen MCBÜ Göz hekimliği vazifesine devam etmektedir.

Kaynak:http://suleymansamiilker.com/Pages/ShowContent.aspx?ContentID=1 (12.01.2023, 19.30)



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum