RUSYA'DA, MİLYONLARCA ORTA ASYALI İŞÇİ MEMLEKETİNE DÖNEMİYOR: KORONAVİRÜS İŞLERİ DURDURDU!

RUSYA'DA, MİLYONLARCA ORTA ASYALI İŞÇİ MEMLEKETİNE DÖNEMİYOR: KORONAVİRÜS İŞLERİ DURDURDU!
20 Nisan 2020 - 17:16

Orta Asya’nın çeşitli ülkelerinden gelerek Rusya’da çalışan milyonlarca göçmen işçi, koronavirüs tedbirleri kapsamında işlerinden ayrılmış durumda. Orta Asyalı işçiler, tüm işlerin durmasına karşın ülkelerine dönmekte büyük zorluklar yaşıyor.

Rusya Federasyonu, koronavirüs nedeniyle vatandaşlarına evde kalma çağrısında bulunurken; üretim tesisleri, fabrikalar, inşaat alanları ve diğer birçok iş kolunda çalışmalar durduruldu. Orta Asyalı işçiler bunun sonucunda çoğunlukla işsiz kalırken, ülkelerine dönüş yollarında da bazı sıkıntılarla karşı karşıya.

SINIRLAR KAPALI, ULAŞIM DURMA NOKTASINDA

Rusya Federasyonu, ülkenin dışına tüm sınırlarını kapattı. Birçok uçak, tren ve otobüs seferi iptal edildi. Memleketlerine dönmek isteyen işçiler, için seçenekler oldukça kısıtlı durumda. Ani işsizlik ve memlekete geri dönememe gibi koşullar ortasında Orta Asyalı göçmenlerin büyük sıkıntı yaşadıkları bildiriliyor.

Orta Asya’da ekonomik gelişmişlik düzeyi oldukça düşük olan ülkelerde insanlar iş imkanları için özellikle Rusya’ya gitmeyi tercih ediyor. Rusya’da göçmen işçiler, oldukça düşük ücretler ve kötü çalışma koşulları altında yaşıyor. Kırgızistan gibi ülkelerin ekonomisinin en büyük dayanaklarından birini ise bu işçilerin memlekete gönderdikleri dövizler oluşturuyor.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum