Kültür sanat dünyasından haberler

Kültür sanat dünyasının nabzını tutan Kerim Özbekler öne çıkan etkinler hakkında yazdı

Kültür sanat dünyasından haberler
31 Mart 2022 - 09:56
BASIN YAYIN SANAT EDEBİYAT ŞİİR DÜNYASI'NDAN KISA KISA DUYURULAR...


KERİM ÖZBEKLER
GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR

OSMANİYE ŞAİRLER YAZARLAR DERNEĞİ (OŞYAD) BAŞKANI MUSTAFA BARDAK ÜYELERİ İÇİN ANTOLOJİ YAYINLAYACAK...
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), dernek üyelerinin özgeçmişleri ile eserlerini bir kitapta buluşturacak.
OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, Antoloji için ön çalışmaların bu ay sonunda sona ereceğini vurguladı.
Bardak yaptığı açıklamada “Sadece derneğimiz üyelerinin, fotoğraflı özgeçmişleri ile birlikte şiirlerinin yeralacağı Antoloji için Ocak ayında üyelerimize duyurumuzu yaptık. Derneğimize ulaşan bilgi ve eserleri, dosyalamaya başladık. Nisan ayı sonuna kadar süre vermiştik, ancak baskı maliyetlerinin her geçen gün artması nedeniyle bu süreyi Mart ayı sonuna çektik. Antolojinin hazırlanması için, geçebilecek süreyi de göz önüne aldık. Derneğimizin şu andaki 51 üyesi bu Antoloji de fotoğraflı özgeçmişi ile birlikte şiirleri ile yer alacaktır. Dernek üyelerimiz arasında, değişik edebiyat ve sanatsal uğraşlarda bulunanlar Antoloji de kaydedilecektir. Ayrıca derneğimiz üyeleri arasında olup, şu anda hayatta olmayanlar için de sayfalarımızda yer ayırdık. Kaybettiğimiz dernek üyelerimizin, fotoğraflı özgeçmişleri ile eserlerine yer vereceğiz. Dernek üyelerimizden, hayatını kaybedenlerle ilgili kayıtlarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Üyelerimizin gönderilerini, kayıt altına alıyoruz. Bu ayın sonunda da, Antoloji’mizin editörlük işlemleri ile birlikte kitap iç sayfa tasarımlarına geçeceğiz. Gelişen süreç içerisinde, kaybettiklerimizle toplamda 60 kişiden oluşan bir ismi, derneğimizin hazırlayacağı Antoloji’de buluşturacağız.”dedi. 

****

TRUVA EDEBİYAT DERGİSİ 5.ÖYKÜ YARIŞMASI BİRİNCİSİNE TRUVA YAYINLARINDAN 10 TANE KİTAP HEDİYE EDİLECEK.(SON BAŞVURU TARİHİ.30 NİSAN 2022 CUMARTESİ)...

-Truva Edebiyat Dergisi 5. Öykü Yarışmasına, dileyen herkes katılabilir. Yarışmanın konusu, serbesttir. Yarışmaya katılacak öyküler, özgün olmalı ve daha önce basılı veya dijital hiçbir dergide yayımlanmamış olmalıdır. İnternet siteleri-sosyal paylaşım siteleri-bloglar da buna dahildir.

-Öyküler, yalnızca [email protected] mail adresine Word dosyası halinde gönderilmelidir. Yarışma mailine Word dosyası halinde gönderilmeyen öyküler, kesinlikle kabul edilmeyecektir.

-Yarışma mailine, yazarın adı-soyadı ve telefon numarası yazılmalı ancak Word dosyasında öykü başlığının hemen altında bir rumuz bulunmalıdır. Öykünün yer aldığı Word dosyasında, rumuz dışında yazarın adı yer almamalıdır.

-Öyküler en az 600, en çok 1.500 kelime olabilir. Daha uzun veya daha kısa metinler, diskalifiye edilecektir. (Word programında, sol alt köşede kelime sayısı belirtilir. Sözcük sayısını, oradan takip edebilirsiniz.).

-Yarışmaya katılacak metinlerde, Türkçenin yerleşik yazım ve noktalama kurallarına uyulmalıdır.

-Öyküler için son katılım tarihi, 30 Nisan 2022’dir. Bu tarihten sonra gelecek öyküler, değerlendirmeye alınmayacaktır.

-Yarışma sonuçları, 13 Mayıs 2022 akşamı ilan edilecektir. Yarışmada bir adet birinci-bir adet ikinci-bir adet üçüncü ve iki adet de mansiyon derecesi belirlenecektir. Yarışmanın birincisine, Truva Yayınlarından 10 adet kitap hediye edilecektir.

-Yarışmaya katılan öykülerden yayımlanması uygun görülenler, Truva Edebiyat dergisinin internet sitesinde yayımlanacak. Bu öyküler, ayrıca e-kitap olarak da okurla buluşacaktır. Dereceye giren öyküler ise diğer yarışmalarımızda dereceye girenlerle birlikte, kitap hacmine ulaşılınca Truva Yayınları tarafından kitaplaştırılacaktır. Bu kitaptan elde edilecek gelir, (Baskı maliyeti ve giderler düşüldükten sonra, kalan meblağ) Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacaktır.

-Truva Edebiyat dergisi, öykü yarışmasına gönderilen eserleri yayımlayıp yayımlamama hakkını saklı tutar. Gönderilen eserler için, herhangi bir ücret veya telif ödenmeyecektir. Yarışmaya gönderilen eserlerin, hukuki sorumluluğu gönderen kişiye-yazarına aittir.

-Yarışmaya gönderilen eserlerden yarışma jürisi, Truva Edebiyat dergisi ve Truva Yayınları sorumlu tutulamaz.

-Yarışmaya katılan herkes, bu şartları kabul etmiş sayılır.

YARIŞMA JÜRİSİ;
Yazar Muhammet Erdevir (Jüri Başkanı),
Yazar Ayfer Güney,
Yazar Demet Mannaş Kervan,
Yazar Ümit Polat,
Truva Yayınlarını temsilen Sami Çelik.

***********************************************************************************************************************************************************

AMASYA DERNEKLER FEDERASYONU FERHAT VE ŞİRİN ÖYKÜ YARIŞMASI BİRİNCİSİNE 3.000, İKİNCİSİNE 2.000. ÜÇÜNCÜSÜNE 1.000 LİRALIK PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK.(SON BAŞVURU TARİHİ.05 MAYIS 2022 PERŞEMBE)...

-18 yaşını doldurmuş, bütün yetişkinler yarışmaya katılabilir.

-Katılım, bir öykü ile olacaktır. Bir kişi, birden fazla öykü ile başvuruda bulunamaz.

-Yarışmanın konusu, serbesttir.

-Posta, kargo ve elden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

-Öykü, sayfanın sağ üst köşesinde bir rumuz eklenerek gönderilecektir.

-Başvuru dosyasında yer alacak kısa özgeçmişte, kişilerin gerçek isimleri-adres-mail-telefon-iletişim bilgileri-öykü isimlerinin ve rumuzlarının yer aldığı bir PDF eklenecektir. Öykü ve özgeçmiş, ayrı iki dosya halinde aynı mail ile PDF olarak iletilecektir. Aynı mailde, başvuru dekontu da eklenecektir.

-Katılımcılar, daha önce herhangi bir yerde (kitap-dergi-internet-sosyal medya vb. Basılı ya da dijital platformda) yayımlanmamış ve ödül almamış bir öyküyle yarışmaya katılabilirler.

-Yarışmanın dili Türkçedir.

-Seçici Kurul, uygun gördüğünde ödülü paylaştırabilecektir.

-Öykülerin tamamı ya da bir bölümü, intihale girmemeli. İntihal ve telif ihlali durumunda, başvuru sahibi doğacak hukuki sorumluğu kabul eder.

-Öyküler, A4 kâğıt boyutunda. 12 punto, kenar boşlukları. 2,5 cm, Time New Roman karakterinde. İki tarafa yana yaslanmış, 1,15 satır aralığında. 4 sayfayı (2000 kelime'yi) geçmeyecek uzunlukta olmalıdır.

-Seçici Kurul üyelerinin, 1. derece yakınları yarışmaya katılamazlar.

-Ortaklaşa yazılan veya son teslim tarihinden sonra gönderilen öyküler, değerlendirmeye alınmayacaktır.

-Öyküler, online ortamda [email protected] e posta adresine şartnamedeki tarih ve saat aralığında gönderilecektir.

-Yarışmaya katılım ücreti, Amasya Dernekler Federasyon banka hesabına 100 TL ile başvuru yapılacaktır. (Ücretin Yatırılacağı Hesap Numarası, Amasya Dernekler Federasyonu IBAN:TR75 0004 6001 6588 8000 0756 09 olacaktır. Açıklama kısmına, “Ferhat ve Şirin Öykü Yarışması” yazılacak.).

-Dereceye giren ve yayınlanmaya değer görülen ilk 20 öykünün basım hakkını Amasya Dernekler Federasyonu saklı tutarak, Göl Kitap Yayıncılık tarafından ortak kitap getirilip yayınlanabilir.

-Yarışmanın sonucu ve Amasya Dernekler Federasyonu yarışmaya katılımlara bağlı olarak, yarışma ödülleri açıklanırken kitap haline getirip getirilmeyeceğini açıklayacaktır. Ödül kitabı yayınlanınca, eser sahipleri hiçbir telif hakkı talep etmeyeceklerini yarışmaya katılarak kabul etmiş sayılır.

FERHAT VE ŞİRİN ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜLLERİ;

1.Ödüle 3000 TL+Plaket,

2.Ödüle 2000 TL+Plaket,

3.Ödüle 1000 TL+Plaket,

4.Jüri Özel Ödülü.Plaket,

5-10.Mansiyon Ödülü.Plaket,

11-20.Yayın Ödülü,Yayınlanma sertifikası (Kitap Basımı Olması Durumunda).

Yarışmaya katılan her öykü sahibinin mail adresine, dijital katılım sertifikası gönderilecektir.

FERHAT VE ŞİRİN ÖYKÜ YARIŞMASI SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ BAŞKANI;Betül Fırat (Yazar, Şair).

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ;Afi Can (Yazar)-Binnur Tekinalp (Yazar)-Fatma Türkdoğan (Yazar)-Gülçin Granit (Yazar)-Gülden Kılıç (Yazar)-İnci Yılmaz Şimşek (Yazar)-Serpil Tuncer (Yazar).

-Seçici kurul üyeleri sadece rumuzlu öyküleri okuyacak olup, başvurucuların özgeçmiş ve kişisel bilgilerini içermemesi gerekmektedir.

-Yarışma 5 Mart 2022’de, saat 00.01 itibari ile başlayacak. 1 Mayıs 2022 tarihi, saat 23.59’da son bulacaktır.

-5 Mayıs 2022, saat 23.59’a kadar başvuru dosyalarının mail yolu ile teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarih ve saatten sonra gelen eserler, değerlendirmeye alınmayacaktır.

-5 Haziran 2022’de, saat 17.00 ‘de sonuçlar açıklanacak olup Haziran 2022 ayı içerisinde de ödüller sahibine verilecektir.



**************************************************************************************************************************************************

ÜMRANİYE BELEDİYESİ GELENEKSEL 18.ŞİİR YARIŞMASI BİRİNCİSİNE 10.000, İKİNCİSİNE 8.000. ÜÇÜNCÜSÜNE 6000, BİR KİŞİYE DE 2500 LİRALIK MANSİYON ÖDÜLÜ TAKDİM EDİLECEK.(SON BAŞVURU TARİHİ.27 MAYIS 2022 CUMA)...
-İsteyen herkes, şiir yarışmasına katılabilir.
-Yarışmaya, Seçici Kurul Üyeleri ve geçmiş yıllarda Ümraniye Belediyesinin düzenlediği şiir yarışmalarında 1.lik ödülü alan kişiler katılamazlar.
-Gönderilen şiirlerin altına, isim veya rumuz yazılmayacaktır.
-Yarışmanın konusu, “Serbest” olarak belirlenmiştir.
-Yarışmaya katılacak şiirlerin, daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde (Basılı olarak) yayımlanmamış olması gerekmektedir.
-Bir şair, yarışmaya en fazla iki şiir ile katılabilir.
-Şiirlerde, tarz ve ekol sınırlaması yoktur.
-Gönderilen şiirlerin uzunluğu, 100 satırı aşmamalıdır. Daha uzun şiirler, değerlendirme dışı bırakılacaktır.
-Başvuru, yalnızca internet üzerinden www.umraniye.bel.tr adresinden yapılacaktır.
-Yarışmada, ödül kazanan şiirlerin her türlü yayın hakları Ümraniye Belediye Başkanlığı’na aittir.
-Yarışmaya katılan şiirlerden uygun görülenler, ek bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın bir kitapta toplanacaktır.
-Yarışma sonuçları, 4 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacaktır.
-Ödül töreni tarihi, daha sonra ilan edilecektir.
ÜMRANİYE BELEDİYESİ 18.ŞİİR YARIŞMASI ÖDÜLLERİ;
Birinciye.10.000 TL,
İkinciye.8.000 TL,
Üçüncüye.6.000 TL,
Mansiyon.2.500 TL.
BAŞVURU FORMU;

**************************************************************************************************************************************************

ÇUKUROVA EDEBİYATÇILAR DERNEĞİ (ÇED) YÖNETİCİLERİ SARIÇAM BELEDİYESİ'NİN KATKILARI İLE 10.ANNE TEMALI ŞİİR YARIŞMASI DÜZENLEDİ.(SON BAŞVURU TARİHİ.30 MAYIS 2022)...

YARIŞMANIN AMACI;Anneler Günü dolayısıyla anneye yönelik
duygu, düşüncelerini şiirle anlatmak amacıyla düzenlenmiştir.
YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI;
 -Yarışmaya katılım için gönderilen şiirin, daha önce herhangi bir
yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Eserin herhangi
bir yayında daha önce yayımlandığının tespit edilmesi halinde,
ödül iptal edilir. En fazla, iki şiir ile katılınabilir. (Serbest ve
hece ayrımı yoktur.) Şiirlerin sağ üst köşesine, rumuz
yazılacaktır.
-Çalışma tekniği, serbesttir. Şiirler yarışma konusuna uygun
yazılmalıdır. Şiirler, 12 punto bilgisayarda ya da daktilo da
yazılacak ve 3 nüsha çoğaltılıp aşağıda verilen adrese
postalanacaktır.
-Yarışmacılar, özgeçmişlerin-yazışma adresi-telefon gibi
iletişim bilgilerini ayrı bir zarfa koyarak, kapalı zarfın üstüne
rumuz yazarak eserleriyle birlikte göndereceklerdir.
-Son katılım tarihi.30 Mayıs 2022
-Dereceye girenler, Haziran ayında açıklanacaktır.
DEĞERLENDİRME KURULU;
Bekir Dağsever-Cemal Ünal-Mustafa Naci Özer.
ÖDÜLLER;
1.Plaket-Kitap seti ve Katılım Belgesi,
2.Plaket-Kitap seti ve Katılım Belgesi,
3.Plaket-Kitap Seti ve Katılım Belgesi Belgesi,
4.Mansiyon.
BAŞVURU ADRESİ;
Halise Tekbaş
Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı 
İnönü Caddesi, Adana Adliye Binası Karşısı, Kızılay Enver Arsava
İşhanı, K.4, No.41-42 Seyhan-Adana
0-536-8541279
[email protected] 

**************************************************************************************************************************************************

OSMANİYE ŞAİRLER VE YAZARLAR DERNEĞİ (OŞYAD) YÖNETİCİLERİ TARAFINDAN 25.EKMEK KONULU ŞİİR YARIŞMASI DÜZENLENDİ.(SON BAŞVURU TARİHİ.31 AĞUSTOS 2022 ÇARŞAMBA)...
AMAÇ;Yarışma “Şiir yazma” etkinliği olup, şiir severlerinin eserlerini buluşturmak. Yazarlarını bir etkinlikte tanıştırıp ve kaynaştırarak, cesaretlerini ortaya koymalarına katkıda bulunmaktır.
Ayrıca, yeni kalemlerin ortaya çıkmasını sağlamaktır.
KAPSAM;
Yarışmaya, yurt içi veya yurt dışından katılabilirsiniz. Yaş sınırlaması, yoktur.
KATILIM KOŞULLARI;
-Yarışmacı, kendi yazmış olduğu 1 şiiri ile katılabilir. Ölçü veya konu yönünden, herhangi bir sınırlama yoktur.
-Temel insani ve ahlaki değerlere uygun olmalı, herhangi bir siyasi parti’yi övücü veya yerici sözcükler içermemelidir.
-Şiirlerin altında isim yerine rumuz yazılmalı, bir başka kağıtta ise gerçek isim-şiir ismi ve katılımcının ayrıntılı bilgileri bulunmalıdır.
-Yarışmacı, organizasyon tarafından yayınlanacak olan “Seçki”de, şiirlerinin yer almasını kabullenmiş sayılır.
-Şiirler, e posta ile kabul edilmez. Elden, posta veya kargo ile belirtilen adrese gönderilmesi gerekir. Gönderilerdeki gecikmelerden, organizasyonumuz sorumlu değildir.
Ancak, posta-kargo gönderileri sonunda rumuzunuzu belirterek telefonla arayıp gönderinizin bize ulaşıp ulaşmadığını sorup öğrenebilirsiniz.
-Yarışmacılar, yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.
ŞİİRLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ;
-Şiirler, 5 ayrı seçici kurul üyesinin bireysel olarak hazırlanan puanlama kağıdı üzerine vereceği değerlendirmesi ile yapılır.
-Değerlendirme ölçütlerinde seçici kurul üyeleri, şiirin
özgünlüğü-imge ve çağrışım değeri-şiirdeki uyum-temanın bütünlüğü-sözcüklerin uygunluğu-Türkçenin doğru kullanımı-içerik ve yazım kurallarına uygunluklar üzerinden
puanlama yapılarak 100 Puan üzerinden, değerlendirilir.
YARIŞMA ÖDÜLLERİ;
-İlk Üç dereceye girenlere, plaket ve puan durumlarına göre iki mansiyon ödülü verilir.
-Tüm katılımcılara Katılım Belgesi-Kalem-Kitap ve Ekmek hediyesi,
ayrıca yarışmada ilk üç derecesinden sonra gelen şiirlerin puan durumlarına göre 1-Edebiyatçı Yaşar Kemal, 2-Şair A. Neşet Dinçer, 3- Eğitimci-Şair Salih Sefa Yazar, 4-Gazeteci Ali Rıza Karadağ, 5-Gazeteci M. Cemal Şenadam, 6-Gazeteci Ahmet Birgül, 7-Şair-Yazar Ahmet Borazan, 8-Şair-Yazar-Eğitimci Süleyman Yurtsever, 9-Şair-Yazar Yüksel Öktem, 10-Matbaacı-Kültür ve sanat dostu Remzi Çakmak, 11- Ressam-Şair-Müzisyen Mustafa Dinletir, 12- Gazeteci Gökhan Erkmen, 13- Şair Münevver Kara, 14-Gazeteci-Şair ve Yazar Hüseyin Ünaldı, 16- Ali Şahin (Aşık Derdi Derya) anıları ile bu etkinliği 25 yıldır düzenlemenin onuruna Osmaniye Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı Gazeteci-Şair-Yazar Mustafa Bardak özel ödülü verilecektir.
YARIŞMA TAKVİMİ;
1-Şiirlerinizin 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü, saat.19.00’a kadar elimize ulaşmış olması gerekmektedir.
-Değerlendirme 1 ile 25 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak, sonuçlar ödül töreni günü katılımcıların huzurunda açıklanacaktır.
-Ödüller 7 Ekim 2022 Cuma günü, saat.17.30’da Osmaniye İl Merkezindeki Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkın yapılacak olan programda katılımcılara takdim edilecektir.
-Etkinlik kapsamında, 8 Ekim 2021 Cumartesi günü ise tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlenecektir.
YARIŞMAYA BAŞVURU ADRESİ;
Mustafa Bardak
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD)
Ekmek Ödüllü 25. Şiir Yarışması
Alibeyli Mahallesi, Musa Şahin Bulvarı, Şehit Bekir Evirgen Sokak, No.1, K.2.
80010-Osmaniye
0-545-5013316
[email protected] 
[email protected]

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum