KPSS 2016 lise mezunu tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

Adayların merakla beklediği Ortaöğretim KPSS sınav sonucunun açıklanmasının ardından tercihler için heyecanlı bekleyiş başladı.

KPSS 2016 lise mezunu tercih başvuruları ne zaman başlayacak?
15 Aralık 2016 - 09:36

Bu yıl 3 buçuk milyon adayın girdiği  ortaöğretim sınavı tercih başvuruları başladı mı?

2016 yılında memur alımlarının çok olması sebebiyle KPSS sınavına yoğun katılım gerçekleşti... Lise mezunu milyonlarca adayy ortaöğretim KPSS sınavına girdi. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar için tercih klavuzlarını bekleme süreci başladı.

2016 KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH KLAVUZU

2016 KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi henüz yayımlanmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan, ÖSYM tarafından memurluk başvuru sayfası ve lise mezunu KPSS tercihleri ile ilgili bir çok haber ajansında,  ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansırtmadığını belirtti.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 21 Aralık 2016 tarihinde kılavuzu kendi sitesinden yayınlaması bekleniyor.

Ataması Daha Kolay Olan Bölümler: 

-Sosyal Hizmet Bölümleri
-Arşivcilk, Kütüphanecilik
-Çocuk Gelişimi
-Veterinerlik
-Beslenme ve Diyetik
-Sağlık ile İlgili Bölümler
-Mütercimlik

ORTAÖĞRETİM KPSS SINAV SONUÇLARINA 10 GÜN İÇİNDE İTİRAZ

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz. sabah gaz. http://www.sabah.com.tr/egitim/2016/12/15/2016-kpss-tercih-klavuzu-aciklandi-mi-lise-mezunu-kpss-tercihleri-ne-zaman-yapilacak#


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum