KAZAKİSTAN'DAN DUMA MİLLETVEKİLİNİN SÖZLERİ ÜZERİNE RUSYA'YA NOTA!

KAZAKİSTAN'DAN DUMA MİLLETVEKİLİNİN SÖZLERİ ÜZERİNE RUSYA'YA NOTA!
13 Aralık 2020 - 22:44

Rusya Duma’sında milletvekili olan Vyaçeslav Nikonov, yine bir skandala imza atarak, “Kazakistan coğrafyası, Rusya’nın en büyük hediyesidir” ifadelerini kullandı. Kazakistan Cumhuriyeti, Rusya Devlet Duması’nda Birleşik Rusya partisinden milletvekilliği yapan Vyaçeslav Nikonov’un provokatif sözleri üzerine Rusya’ya nota verdi.

Kazakistan (Nursultan) Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre Kazakistan Rusya Federasyonu Maslahatgüzarı Alexander Komarov’u 12 Aralık 2020 tarihinde Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Marat Syzdykov, Rusya Federasyonu Devlet Duma Eğitim ve Bilim Komitesi Başkanı Vyacheslav Nikonov’un Kanal 1’deki “Kazakistan topraklarının Rusya’dan büyük bir armağan olduğu” şeklindeki açıklamasına tepkisini iletti.

“RUS SİYASETÇİLERİNİN PROVOKATİF SALDIRILARI İLİŞKİLERE ZARAR VERİYOR”

Sitedeki açıklamada Dışişleri Bakan Yardımcısı Marat Syzdykov’un, Vyacheslav Nikonov’un ifadeleri karşısında şaşkınlığını dile getirdiği belirtildi. Görüşmede bazı Rus siyasetçilerin Kazakistan’a yönelik bu tür kışkırtıcı saldırılarının ve provokatif eylemlerinin artmasının iki ülkenin müttefik ilişkilerine önemli ölçüde zarar verdiği aktarıldı.

KAZAKİSTAN RUSYA’YA NOTA VERDİ

Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Rusya tarafının bu tür açıklamaları gereği gibi değerlendirmesini beklediğini vurguladı ve Rusya Federasyonu’nu devlet adamlarını bu tür açıklamaları önlemek için önlem almaya çağırdığını bildirdi.
Böylece Rus diplomata, Rusya Duma milletvekilinin Kazakistan toprakları için sarf ettiği “Rusya’nın bağışladığı topraklar” sözleri üzerine Moskova’ya Kazakistan Dışişleri Bakanlığının duruma ilişkin tutumunu belirten bir nota verildiği bildirildi.

Nikonov’un daha önce de “Kazakistan toprakları Rusya’dan büyük bir hediye” dediği biliniyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum