Kazakistan'da Ruslar, devletin resmi dili Kazakçayı öğrenmek istemiyor!

Kazakistan’da Rusça’nın yaygın kullanımı nedeniyle ülkede azınlık olan Rusların, Kazakistan’ın resmi dili Kazakça’yı öğrenmek istemediği öğrenildi. Moskova’daki Yurtdışı Rus Enstitüsü müdürü Sergei Panteleev, Kazakistan’da Rusların devletin resmi dili olan Kazakça’yı öğrenmek istemediğini dile getirdi.

Kazakistan'da Ruslar, devletin resmi dili Kazakçayı öğrenmek istemiyor!
19 Kasım 2021 - 20:02

Rusların Kazakçayı öğrenme konusundaki isteksizliği Moskovalı bilim adamı tarafından açıklandı. Moskova’daki Yurtdışı Rus Enstitüsü Müdürü Sergei Panteleev Ülkenin Rusça konuşan nüfusunun Kazak dilini öğrenme konusundaki isteksizliği, Kazakların Latin alfabesine geçiş yapmasından kaynaklandığını söyledi.

KAZAKİSTAN’DA RUSLAR, KAZAKÇA’YI ÖĞRENMEK ZORUNDA KALACAK

Kazakistan’da Latin Alfabesine geçiş ve Kazakça’nın devlet dairelerinde kullanımına ilişkin atılan adımlar, ülkedeki Rus azınlığı zora sokacak.

RUS ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ: KAZAKİSTAN’DA RUSLAR DEVLET DİLİNİ ÖĞRENME KONUSUNDA İSTEKSİZ

Rus Enstitüsü Müdürü Panteleev, “Şimdi Kazakistan’da, her şeyden önce Rus İmparatorluğu ve Sovyetler Birliği tarihinin sömürgeciliğinden aktif olarak kurtulmak istiyorlar. Ruslar Kazakistan topraklarında Kazakça’yı neden Kazaklar kadar öğrenmeleri lazım. Kazakistan’da Ruslar, Kazak dilini öğrenme konusunda isteksiz davranıyor. Rusça’nın neden bu bağlamda Kazakça’yı Kazaklarla birlikte öğretmek zorunda olduğunu ve Rus dilinin uluslararası iletişim dili olmaktan çıktığını tam olarak anlamış değilim. Açıkça Sovyetler Birliği temasından çıkma girişimi ile bağlantılı olan tüm bu eğilimler neden nereden çıkıyor belli değil…” dedi.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ömer Kaya
19 Kasım 2021, 10:28

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum