İstiklal Marşı 97 yaşında

Milli mutabakat 97 yaşında Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı 'milli mutabakat metni' İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün üzerinden 97 yıl geçti.

İstiklal Marşı 97 yaşında
12 Mart 2018 - 10:16

Türk milletine "korkmamayı" öğreten, kendisini vatanına ve milletine adayan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı "milli mutabakat metni" İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün üzerinden 97 yıl geçti. Mehmet Akif şiirinde, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancıyla bağımsızlık, hak, iman, vatan, din ve benzeri konuları özenle işledi. Millete ve kahraman orduya armağan ettiği ve imza atmadığı şiiri Safahat adlı eserine de almayan Mehmet Akif, kendisine yöneltilen, "Yeniden yazılsa olmaz mı?" sorusuna, "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" karşılığını vererek ilelebet varlığını sürdürecek milli mutabakat metnine de son noktayı koydu.

 

Geleceğimizi şekillendirecek kadar yeni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında, şunları kaydetti: “İstiklal Marşı 97 yıl önce yazılsa da idealleri, hedefleri bakımından aslında milletimizin tarihi kadar köklü; ufku, kapsayıcılığı, kurucu metin vasfıyla geleceğimizi şekillendirecek kadar yenidir."

Eşsiz bir teminat

Başbakan Binali Yıldırım İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yıldırım mesajında “Mehmet Akif Ersoy’un büyük bir aşk ve vecd içerisinde kaleme aldığı ve kahraman ordumuza ithaf ettiği İstiklal Marşı’mız, Milli Mücadele ruhunu ebediyen korumamızı sağlayacak eşsiz bir teminattır” ifadelerini kullandı.

Yenişafak gaz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum