I. Uluslararası Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu

Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü’nün öncülüğünde Türksoy, Türk Dil Kurumu ve Keçiören Belediyesi’nin katkılarıyla 03 – 05 Ekim 2022 tarihinde ANKARA’da I. ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ SEMPOZYUMU düzenlenecektir. Sempozyum Türk kültürünü bütün yönleri ile ortaya koymayı ve Türklük bilimi alanına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Türk kültürüne ilişkin insan ve toplum bilimi alanlarındaki çalışmalar sempozyumun konu başlıkları arasında yer […]

I. Uluslararası Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu
02 Ekim 2022 - 12:51

Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü’nün öncülüğünde Türksoy, Türk Dil Kurumu ve Keçiören Belediyesi’nin katkılarıyla 03 – 05 Ekim 2022  tarihinde  ANKARA’da I. ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ SEMPOZYUMU düzenlenecektir. Sempozyum Türk kültürünü bütün yönleri ile ortaya koymayı ve Türklük bilimi alanına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Türk kültürüne ilişkin insan ve toplum bilimi alanlarındaki çalışmalar sempozyumun konu başlıkları arasında yer almaktadır.

Ana teması “Merkezî Asya’dan Avrupa’ ya Türk Kültürü” olarak belirlenen Uluslararası Sempozyum 03 – 05 Ekim 2022 tarihinde Ankara’da düzenlenecek.

SEMPOZYUMUN AMACI

Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü, bilim ve kültür alanında ülkemize ve milletimize maddi ve manevi katkıda bulunmak ve faaliyetler yapmak amacıyla kurulmuştur. Tarih sahnesine çıkışından günümüze kadar Türk kültürünün bütün boyutlarını ve dinamiklerini araştırmak, incelemek, kongre, sempozyum ve benzeri ilmî toplantılar düzenlemek suretiyle Türk kültürünün sosyal ve kültürel dinamiklerini açıklığa kavuşturarak bunlara dayalı kalkınma projeleri geliştirmek ve bunların uygulanmasına çalışmak Enstitünün amaçları arasındadır.

Bu kapsamda Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü farklı dönemlerde ve farklı coğrafyalarda yer alan Türk topluluklarına ilişkin araştırmaları tartışmak ve değerlendirmek amacıyla 1. ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ SEMPOZYUMU düzenlenmiştir.

KONU BAŞLIKLARI

Türk kültürüne ilişkin insan ve toplum bilimi alanlarındaki çalışmalar sempozyumun konu başlıkları arasında yer almaktadır.

Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü ile Keçiören Belediyesinin birlikte düzenlediği sempozyumun açılışı, 3 Ekim 2022 Pazartesi günü, saat 10:00’da Keçiören’deki Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak.

Sempozyum hakkında geniş bilgiye şu adresten ulaşılabilir:
I. Uluslararası Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu – Türk Kültürü (turkkulturu.org.tr)

https://millidusunce.com/i-uluslararasi-turk-kulturu-arastirmalari-sempozyumu/?fbclid=IwAR26WXnMz4mSLfU84cC6qRM5iNylckTqJuaBx9wa1THFY1QD7djy2BBfQ6I


 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum