Deprem korkusu nedir, nasıl olur?

İnsanlar yaşadıkları olaylar nedeni ile birçok durumda travma yaşayabilmekte ve bu olayların tekrarı gibi durumlarda korku hissine kapılmaktadır.

Deprem korkusu nedir, nasıl olur?
31 Ekim 2020 - 18:08

Yaşamı oldukça olumsuz şekilde etkileyen bu korkular insanlar için oldukça olumsuz durumlardır. Bu korkulardan birisi olan deprem korkusu ülkemizde yaşanan çeşitli depremler nedeni ile birçok kişide görülmektedir. Özellikle akıllıca ve sakin şekilde hareket edilmesi gereken deprem durumunda bu korkunun yaşanması oldukça ciddi bir sorundur. Ayrıca deprem korkusu insanlarda şehir değiştirmeye kadar varabilecek olumsuz etkilerde yaratmaktadır.

DEPREM KORKUSU BELİRTİLERİ VE ÖZELLİKLERİ

Konusunda uzman olan psikiyatri uzmanları yaşanılan korkular ile alakalı çözüm önerileri sunabilmektedir. Bu korkunun belirtileri farklı şekillerde ortaya çıkmakta ve tedavisi konusunda da farklı çalışmalar yapılmaktadır. Genel olarak deprem korkusu belirtileri ağlama, en küçük hareket ve sesten irkilme, huzursuzluk, uyku bozuklukları, sürekli deprem anının göz önüne gelmesi ve konuşma isteğinin kaybolması olarak gösterilebilmektedir. Bu belirtiler herkeste farklı olarak görülebilmektedir. Birçok kişinin yaşadığı bu korku insan yaşamında oldukça olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Bu olumsuz etkilerin giderilmesi ve yaşamın sorunsuz olarak yeniden akışının sağlanması için bir tedavi sürecine gerek duyulmaktadır. Sorun yaşamadan bu alanda yapılacak olan çalışmalarda gerekli bilgileri e-psikiyatri sitesindeki makalelerden okuyabilirsiniz.

DEPREM KORKUSU TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜ?

İnsanların genel olarak yaşamlarını olumsuz şekilde etkileyen korkular belirli çalışmalar yapılacak ve tedavi sürecinden geçilerek atlatılabilir. Bu konuda en başarılı çözümlerin bulunması ve tedavinin ne olduğu ile nasıl uygulanacağı yönündeki çalışmaların yapılması konusunda uzman olan hekimler tarafından uygulanabilmektedir. Yaşanılan deprem korkusu konusunda gerekli olan detaylı bilgiler sitedeki açıklayıcı makalelerde görülebilmektedir. Bu alanda çalışan doktorların tercih edilmesi ile bu korkular ile baş edebilmek ve özellikle sorunsuz olarak bu alanda yaşanılan sorunların giderilmesinin sağlanması oldukça önemlidir. Siteye e-psikiyatri.com adresinden ulaşmak mümkündür.

Kaynak: e-Psikiyatri - Nöroloji, Psikoloji, Psikiyatri Birlikteliği

www.e-psikiyatri.com

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum