Bakan Çavuşoğlu, kritik Cenevre toplantısı öncesi KKTC'de

Bakan Çavuşoğlu, kritik Cenevre toplantısı öncesi KKTC'de
16 Nisan 2021 - 14:16

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi çalışma ziyareti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunuyor. Bakan Çavuşoğlu, dün Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile gergin geçen görüşmenin ardından KKTC’ye gitti. Sosyal medya üzerinden ziyareti duyuran Çavuşoğlu, “Milli davamızı yeni bir vizyonla birlikte savunmak için KKTC’deyiz.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalışma ziyareti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geldi. Dün gece özel uçakla saat 22.00 sıralarında Ercan Havalimanı’na gelen Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kritik Cenevre toplantısı öncesi KKTC’de

ÇAVUŞOĞLU, KIBRIS KONULU GAYRİRESMİ KONFERANS ÖNCESİ KKTC’DE

Cenevre’de 27-29 Nisan’da Birleşmiş Milletler öncülüğünde garantör ülkelerin de katılımıyla 5+1 formatında düzenlenecek Kıbrıs konulu gayriresmi konferans öncesi Bakan Çavuşoğlu, KKTC’de bir dizi temasta bulunacak ve Cenevre toplantısına hazırlanacak. Ziyareti kapsamında mevkidaşı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya gelecek olan Çavuşoğlu, daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşecek.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN DENDİAS’A: MİLLETİME AĞIR İTHAMLARDA BULUNURSANIZ CEVABINI ALIRSINIZ

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, resmi ziyaret kapsamında geldiği Türkiye’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Çavuşoğlu ile Dendias görüşmelerinin ardından dün akşam ortak basın açıklaması yaptı. Çavuşoğlu, basın açıklaması sırasında küstah bir şekilde Türkiye’yi suçlayan Dendias’a, “Basın önünde milletime ağır ithamlarda bulunursanız ben de bunun cevabını vermek zorundayım” dedi.

Kırım Haber Ajansı - QHA

Ömer Cihad Kaya
16 Nisan 2021, 10:49

​​​​​​​

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum