Artık kötü günler geride kaldı. Şimdi daha kötü günler göreceğiz. / Zarema Memetova

Artık kötü günler geride kaldı. Şimdi daha kötü günler göreceğiz. / Zarema Memetova
30 Mart 2020 - 18:47

Artık kötü günler geride kaldı. Şimdi daha kötü günler göreceğiz.

İslamiyet'in doğuşundan bu yana Kâbe hiç böylesine yanlız kalmamıştır. bir yarasanın iç organından türeyen minik bir hücre virüsünün bütün dünyayı felakete götürdüğüne ve bunun ilahi bir güç olduğuna  inanan bazı araplar  hâlâ Türbe duvarları yalarken, Kutsal Kitabın İlk emri ''OKU'' olmasına ragmen okumayan, kendini geliştirmeyen, aklını çalıştırmayan Müslümanlar, medeniyet ve  demokrasi sandıkları yalana teslim olmuşlardır.

Medeniyetlerin beşiği, insan haklarının savunucusu avrupa ise, bu gün korona virüsü ile gerçek yüzünü göstermiş oldu.

İtalya devlet yönetimi, korona virüsü ile baş edemeyeceğini açıklamış, ülkesinde kendi vatandaşlarını ölümle baş başa bırakmıştır. İspanya ise, korona virüsüne yakalanan hastalarını, yaşlı bakım evlerine bırakarak ölüme terketmiştir. en çok yaşlı insanları etkileyen bu virüste, Almanya ise emekli maaşlarının hazineye kalmasını hesaplarken, her fırsatta insan hakları savunuculuğu yapan Fransa hastane yetersizliğinden bahsediyor, medeniyetin beşiği olduğunu iddia eden İngiltere ise cesetlerin yakılmasını konuşuyor. 

Bir balinayı kurtarmak için buz dağlarını kıran, ama savaştan kaçarken binlerce insanın ve çocukların denizlerde boğulmasına sessiz kalan medeniyet, bu gün ölümün gerçek yüzü ile karşılaşmıştır. Gece Gündüz başkasının bahçesinde savaş planları yapanlar, bu gün ülkelerinde, şehirlerinde, sokaklarında ve hatta evlerinde bile savaş ve ölümün  ne olduğunu anlamaya çalışıyor.

Oysa korona virüsü nedeni ile Avrupa da karantinaya alınan şehirler, boşalan sahiller, parklar yerini doğanın canlılarına bırakmış,  Kurum / toz / egzoz kokuları bitmiş, denizler temizlenmiş, sessizlik nedeni ile yunus balıkları kıyılara kadar gelmeye başlamış, insanın olmadığı bir yerde Kuşların, diğer canlıların ne kadar huzurlu ve sakin olduğu ortaya çıkmıştır.

Bir tarafta Avustralya'daki yangından kurtarılmak için seferber olunan ''HAYVANLAR'', diğer tarafta savaştan kaçıp Avrupa ya geçebilmek için tel örgüler arkasında gaz bombaları ile karşılanan ''İNSANLAR''...

Ve şimdi de Medeniyetlerin beşiği, insan haklarının savunucusu Avrupa da, oy verip kendi seçtiği yöneticilerin kendi insanına uyguladığı utanç tablosu bize gösteriyor ki, Artık kötü günler geride kaldı. şimdi daha kötü günler göreceğiz.

Zarema Memetova

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum