AFRİN'DE SON DURUM

TSK’nın, Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı’nda üçüncü haftaya girildi. Operasyonun planlandığı şekliyle devam ettiği ve öldürülen terörist sayısının bini aştığı ifade ediliyor.

AFRİN'DE SON DURUM
24 Şubat 2019 - 14:23

TSK’nın, Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı’nda üçüncü haftaya girildi. Operasyonun planlandığı şekliyle devam ettiği ve öldürülen terörist sayısının bini aştığı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz hafta Darmık Dağı’nı karadan ateş altına alan TSK, devam eden günlerde Büldül beldesini de teröristlerin elinden kurtarmıştı. Büldül’le beraber pek çok yerleşim yeri ile stratejik noktalarda PYD’nin elinden kurtarıldı. Sınır bölgesine ise askeri teçhizat ve personel desteği sağlandığı görüldü.

ÖSO askerleri Türkiye’de tedavi edilmeye devam ediyor

Terör örgütü PYD/PKK ile girilen sıcak çatışmalarda yaralanan ÖSO askerlerinin tedavisini ise Türkiye üstlenmiş durumda. TSK’nın kendi içerisinde yaptığı ilk müdahalelerin ardından yaralı ÖSO askerlerinin Kilis’e getirilerek çeşitli hastanelerde tedavi edildiği bildirildi.

TSK adım adım ilerliyor

Harekâtın başladığı ilk günden bu yana kırkın üzerindeki stratejik nokta terör örgütlerinden temizlendi. TSK, teröristlerin önceden döşemiş oldukları mayın ve çeşitli tuzaklara karşı ihtiyatlı hareket etmeye devam ediyor. Afrin operasyonu ile birlikte içeride askeri ve siyasi olarak sıkışan PYD’nin, Afrin’in Cinderes Bölgesi’nin yanı başındaki Atme’yi hedef alarak kampta yaşayan mültecileri harekete geçirmeye çalıştığı belirtiliyor. Bölgedeki yerel ve askeri kaynaklar, örgütün sıkıştıkça Atme halkına saldırılarını artırıp 820 bin sivili Türkiye kapılarına yönelmeye zorlamak istediği ifade ediyor.

Rejimin hedefi: İdlib

Rusya’dan hava desteği alan Esad rejiminin hedefinde ise İdlib var. Kara birlikleriyle İdlib’i güneyden kuşatmaya devam eden rejim güçleri, İdlib merkezine doğru hızla ilerliyor. Bu ilerlemenin önümüzdeki günlerde de devam etmesi halinde Atme için bir risk doğuracağı da muhtemel gözüküyor.

ABD’li komutandan küstah açıklama

Uzun zamandır bölgede PKK/PYD ve diğer terör yapılanmalarıyla işbirliği içerinde olan ABD, bu tutumundan vazgeçmişe benzemiyor. YPG’li teröristlerin bulunduğu Münbiç’i ziyaret eden ABD’li generaller Paul Funk ve Jamia Jarrard “YPG’nin terör örgütleriyle herhangi bir bağlantılarını görmediklerini” söyleyerek Türkiye’nin herhangi bir saldırı gerçekleştirmesi halinde karşılık vermekle tehdit etti. Teröristlerle yan yana nöbet tutan ABD askerlerinin fotoğrafları da basına verilirken, Türk askeri ve ABD’li askerlerin arasındaki mesafenin yalnızca birkaç kilometre olduğu ifade ediliyor. YPG’li teröristlerle de sıcak pozlar veren ABD’li generallerin bulundukları bölgeden bir süre Türkiye sınırını gözetlemeleri de objektiflere yansıyan bir diğer detay. Öte yandan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ise Washington’ın Münbiç konusunda Ankara’dan baskı görmeye devam ettiğini söyledi. ABD Savunma Bakanının bu hafta içerisinde mevkidaşı Nurettin Canikli ile bir araya gelmesi bekleniyor.

BM raporunda PYD/PKK gerçeği

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinin (OCHA) 7 Şubat tarihinde yayınladığı ‘Suriye’nin Kuzeybatısındaki Son Gelişmeler’ başlıklı raporda PYD/PKK’nın bölgede sivillere yönelik uygulamış oldukları hak ihlalleri ve vahşetler yer aldı. Terör örgütünün erkekleri zorla silahaltına aldığı ve özgürlüklerine kısıtlama koydukları bildirildi. Raporda terör örgütü tarafından doğrudan sivillere yönelik yapılan saldırılar yer alırken, yaralanan sivillerin neredeyse tamamının Türkiye tarafından tedavi edildiği gerçeğine de yer verildi. Terör örgütün sivillere yönelik yapmış olduğu saldırılar daha önce de İnsan Hakları İzleme Örgütü, Uluslararası Af Örgütü ve Suriye İnsan Hakları Örgütü gibi pek çok kuruluşun raporlarında yer almıştı.

Rusya hava sahasını açtı

Rusya’nın dört günlük aranın ardından hava sahasını tekrar açması üzerine Türk jetleri belirlenen hedefleri vurmaya devam etti. Afrin’deki YPG komuta merkezinin de aralarında bulunduğu hedeflerin tam isabetle vurulduğu ve jetlerin üst bölgelerine sorunsuz bir şekilde döndüğü bildirildi.

İran devlet televizyonundan iftira

İran devlet televizyonunda, Türk ordusunun Afrin’de kimyasal silah kullandığına dair bir yalan haber yayınlandı. Habere kaynak olarak devlet televizyonun internet sitesi gösterilse de söz konusu sitede böyle bir habere rastlanmadığı görüldü. İran devlet televizyonu şu ana kadar herhangi bir özür beyanında bulunmazken, haberin gerçek kaynağını da açıklayabilmiş değil.

Türkiye terörü bitirmeye kararlı

Harekâtın başladığı ilk günden bu yana sürekli olarak belirtildiği gibi Türkiye kendisini tehdit eden bütün terör örgütlerinin bölgedeki varlıklarına son verene kadar bu harekâtı yürütmekte kararlıdır. Başta ABD olmak üzere, pek çok ülkenin karşı çıkışlarına ve terör örgütlerinin safında yer almalarına rağmen, operasyon var gücüyle devam etmekte, terör yuvaları tek tek imha edilmektedir.

Kaynak:https://www.millidevletgazetesi.net/afrinde-son-durum/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum