YENİ TİP İLK TÜRK DENİZALTISI: PİRİ REİS SUYLA BULUŞUYOR

YENİ TİP İLK TÜRK DENİZALTISI: PİRİ REİS SUYLA BULUŞUYOR
21 Aralık 2019 - 23:33

Türkiye’nin Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamındaki ilk denizaltısı Pirireis, yarın havuza indiriliyor. Bunun yapılacak törenle birlikte 5’inci denizaltı Seydialireis’in ilk kaynağı yapılacak. İşte Mil-Den kapsamındaki ilk Türk denizaltısı…

Türk Deniz Kuvvetleri ve Türk savunma sanayisine yeni kabiliyet ve yetenekler kazandıran Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilen ilk denizaltı Pirireis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle yarın havuza çekilecek.

6 YENİ DENİZALTININ İNŞASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Havadan bağımsız tahrik sistemine sahip Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında 6 yeni tip denizaltının inşası öngörülüyor. Pirireis havuza çekim aşamasına gelirken, ikinci denizaltı Hızırreis’in donatımı, 3’üncü ve 4’üncü denizaltıların gövde imalatları devam ediyor.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA 6 DENİZALTI KAZANDIRILACAK

Dalmış durumda ve gizlilik içinde uzun süre harekat icra edebilme yeteneği, yüksek süratli gelişmiş torpidoları, satıh hedeflerine (kara dahil) atılabilen güdümlü mermi kabiliyeti olan 6 denizaltı Deniz Kuvvetleri Komutanlığına kazandırılacak.

Pirireis denizaltısının 2022 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Proje kapsamında inşa faaliyetlerine devam edilen diğer 5 denizaltı ise 2027’ye kadar hizmete alınarak donanmanın gücüne güç katacak.

TÜRK DENİZ KUVVETLERİ İÇİN İLK

Dünyaca “Tip-214” olarak tanınan ve sahip olduğu yakıt pili teknolojisi sayesinde havadan bağımsız tahrik kabiliyetine sahip denizaltılar, Türk Deniz Kuvvetleri için ilk olma niteliği taşıyor. Su altı, su üstü ve kara hedeflerine karşı silahlarla donatılmış olan denizaltılar birçok tipte torpido, füze atabilme ve mayın dökebilme özelliğine sahip bulunuyor.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/yeni-tip-ilk-turk-denizaltisi-piri-reis-suyla-bulusuyor/134447/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum