Manisa'da Tenis Sporu

www.tarihistan.org Bir hafta boyunca Manisa’da Manisa Tenis Dağcılık Kulübü bünyesinde “14 Yaş Yaz Kupası” tenis turnuvası gerçekleştirildi.

Manisa'da Tenis Sporu
12 Ağustos 2017 - 12:58

Manisa’da Tenis Sporu

Naci YENGİN

www.tarihistan.org

Bir hafta boyunca Manisa’da Manisa Tenis Dağcılık Kulübü bünyesinde “14 Yaş Yaz Kupası” tenis turnuvası gerçekleştirildi.
12 yaşındaki tenisçilerin de katılabildiği turnuvaya Manisa'dan katılım sayısının azlığı dikkat çekti. 
Manisa Tenis ve Dağcılık Kulübü tesislerinde gerçekleştirilen turnuvaya Türkiyenin değişik illerinden kulüp ve bireysel tenis sporcuları katıldı. 
Balıkesir, Bursa, İzmir, İstanbul, Aydın, Antalya, Muğla gibi değişik illerden gelen sporcuların en dikkat çekici özelliği yanlarında belediye, özel ve resmi kurumlar, antrenör ve kulüp desteklerinin olmasıydı. 
Manisa İl Gençlik ve Spor Kulübü adına turnuvaya katılan tek sporcu olan Oğuz Kağan Yengin’in böyle bir imkânının olmaması diğer illerden gelen yetkililer tarafından garipsendi! 

Manisa’da yaşayanlar“ O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler” hesabı kendi imkânlarından ya habersiz ya da imkânlarını nasıl değerlendirebileceklerini bilmiyorlar.
Hâlbuki Manisa son yıllarda birçok spor alanında olduğu gibi tesisleşme ve fiziki imkânlar açısından son önemli mesafeler kat etti.

Bazı okulların bahçelerine belediyeler tarafından tenis kortları yapıldı. Bazı parklarda ve belediyelerin tahsis ettiği tenis kortlarında yapılan çalışmalarla tenis sporuna ilginin arttırılması amaçlanıyor.

Her şeye karşın, sadece ailelerin maddi desteği ile yetersiz imkânlarla gerçekleştirilen çalışmalar milli sporcuların yetişmesini adeta imkânsız hale getiriyor.


 Takip edebildiğim kadarıyla belediyelerin düzenleyip okullara tahsis ettiği ve bazı okulların bünyesinde sadece para getiren ve akar durumuna çevrilen;   bizce çok da profesyonel olmayan ellerde sanırım ihale usulüyle işletilen tenis kortlarının İl Milli Eğitim, belediyeler ve hatta İl Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından ciddi takip edilmesi ve daha profesyonel kurumlara,  tenise gönül vermiş, tenisten gerçekten anlayan, tek amacın para kazanma olmayan kişi ve kurumlara verilmesinin doğru olacağını düşünmekteyiz.  Okul bahçelerinde ve parklardaki tenis kortlarının bu şekilde devam etmesi halinde bazı şahısların elinde adeta çiftlik gibi kullanılmasının önüne geçilemeyecektir. Bu şekilde kullanılmaya devam eden kortların tenise âşık ve başarılı sporcuların yetişmesine imkân sağlamayacağı ortadadır.

Türkiyenin pek çok ilinden şehrimize gelen sporcu, antrenör ve aileler şehre hayran kalmasına rağmen tenis sporuna bu denli ilgisizliği anlamakta zorlandılar.
Tenis,  bireysel olmakla birlikte maddi, manevi ve fiziki desteğe mutlak ihtiyaç duyan bir spor dalıdır. Ancak Manisa gibi imkânlarını yeterince kullanmayan bir şehrin daha çok çalışma yapması ve spora daha ciddi eğilmesi gerekiyor. 
Başta İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü olmak üzere belediyelerin tenis sporuna ve gençlere daha fazla destek vermesi elzem görünüyor.

Oğlum Oğuz Kağan birkaç yıldır tenis sporuyla ilgileniyor. İl Gençlik Spor Tenis Kulübü performans gurubu sporcusu. Marmaris, Buca, Antalya, İzmir, İstanbul, Muğla ve Manisa’da kendi 10,11,12 yaş gurubunda ciddi maçlar oynadı. Önemli başarılar kazandı. Ancak bizim gibi aynı dönemde tenis sporuna başlayan bazı gençler ilgisizlik ve destekten yoksun olmanın getirmiş olduğu etkenlerle tenis sporunu bırakmak zorunda kaldı. Desteklendiği takdirde çok önemli sporcu olabilecek yetenekteki gençlerin sporu bırakmaları üzücü.

Buradan başta il Gençlik Spor Müdürlüğü olmak üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre Belediyesi, Şehzadeler İlçesinin değerli başkan ve bu konuyla ilgilenen yetkililerinden ricamız Manisa’daki gençlere sahip çıkın. Okul bahçelerinde, parklarda ve bazı sitelerdeki tenis kortlarına kurumlarınıza bağlı genç tenis öğretmenleri tahsis ederek okullarımızda devam eden ve herkese açık olmayan tenis kortlarındaki karmaşaya son verin.

Buradan Oğuz Kağan’ın yetişmesinde büyük emeklerini gördüğümüz başta antrenörleri Soner Arıburnu ve Arzu Testiğ olmak üzere Manisa’mızın yüz akı olan tesisleri işleten Manisa Tenis Dağcılık Kulübü yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür ederim.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum