ITC Başkanı Salihi: Kürtler ciddiyse Türkmenlerle anlaşmalı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşed Salihi, “Kürtlerin ciddi bir niyeti varsa, Türkmenlerle anlaşması gerekir” dedi.

ITC Başkanı Salihi: Kürtler ciddiyse Türkmenlerle anlaşmalı
30 Temmuz 2017 - 10:00

 Erşad Salihi, Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılacak referendumla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Salihi “Irak Türkmen Cephesi’ne bir seçenek verilirse Kürdistan ve Irak arasında hangisini tercih eder?” şeklindeki soruya “Bu seçim elde edeceğimiz kazanımlara bağlı. Ayrıca hangi tarafın Türkmenlerin kader ve geleceğini garanti edeceğine bağlı” yanıtını verdi.

 

Erşed Salihi, şunları kaydetti:

 

“Biz Kürtlerden bir şey talep etmiyoruz. Çünkü biz herşeyde ortak olmalıyız. Eğer ciddi bir niyet varsa buyurun Mendeli'den Zaho'ya kadar herşeyde anlaşalım.

 

Yani Bölgesel yönetim taleplerimizi yerine getirmiyor, lakin bu çerçevede ortak bir şekilde çalışarak anlaşmamız lazım. Çünkü coğrafyamız ortak ve bu esasa göre gerçek ortak olmalıyız.

 

Kürtler, merkezi hükümetten aldığı bunca şeye rağmen halen memnun değil ve gerçek ortak olmasını talep ediyor. Peki, ben hiçbir hakkım olmadığı halde, kendimi gerçek ortak olarak görmüyorum, öyle de yapılmadık o zaman neden bunu kabul edeyim?”

 

Türkmen Cephesi Başkanı, Kürtlerle Türkmenlerin bu bölgede kardeşçe yaşamaları için bazı konularda tamamen anlaşması gerektiğini söyledi.

Kaynak:http://www.rudaw.net/turkish/kurdistan/290720179

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum