Hamburg yağmalanıyor: Polis terör estiriyor!

Dünya liderlerini ağırlayan Hamburg, büyük bir kaosun içinde. Zirveyi protesto edenlerin sayısı ve şiddeti her geçen dakika artıyor, güvenlik güçleri de buna karşı çok sert müdahalelerde bulunuyor. Kent genelindeki bazı marketlerin yağmalandığı, polise evlere giriş izni verildiği bildiriliyor.

Hamburg yağmalanıyor: Polis terör estiriyor!
08 Temmuz 2017 - 11:27

Almanya'da G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Hamburg kentinde polis, iki gündür süren ve her geçen saat etkisini artıran gösteriler de eylemcilere müdahale etmeye başladı.

Schanzenviertel semtinde toplanarak barikatları ateşe veren şiddet yanlısı ve aşırı sol gruplara karşı bir süre geri planda bekleyen polis ekipleri, daha sonra göstericilere toplumsal olaylara müdahale araçlarından (TOMA) tazyikli su ile sert müdahalede bulundu.

Yüzlerini kapatan göstericiler ise polise taş ve şişe fırlatarak karşılık verdi.

Olay yerine gelen ağır silahlı özel kuvvet ekipleri de bölgeye girdi.

Ayrıca Hamburg polisi, Twitter hesabından, medya kuruluşları ve bölgede bulunan kişilere olay yerinden görüntü almamaları ve paylaşmamaları yönünde uyarıda bulundu.

"Polis bölgedeki tüm evlere girecek"

Hamburg polis sözcüsü Timo Zill, özel televizyon kanalı Ntv'ye yaptığı açıklamada, polisin göstericilerin olduğu alana girdiğini söyledi.

Polis ekiplerinin bölgede her eve gireceğini belirten Zill, dünden bu yana devam eden gösterilerde 197 polisin yaralandığını ifade etti.

Bölgede çok sayıda polis görev yapıyor.

Kaynak:http://www.yenisafak.com/dunya/hamburg-yagmalaniyor-polis-teror-estiriyor-2751378

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum