Naci YENGİN

Naci YENGİN

Genel Yayın Yönetmeni
[email protected]

MANİSA ADINA TEŞEKKÜR VE BİR TEKLİF

01 Nisan 2011 - 19:31

                Şu ana kadar yazmış olduğum yazılar çerçevesinde birçok konuyu ele almış ancak okuyucularımla buluşma imkânı bulamamıştım.

                Ta ki bu konferans gününe kadar...

                Manisa’da ilk kez okuyucumla buluşup onlarla sohbet etme ve onlara seslenme imkânı buldum bu konferans sırasında.

Dünya Kütüphaneler Haftası münasebetiyle düzenlenen UNESCO’nun  “2011 Evliya Çelebi Yılı”  etkinlikleri çerçevesinde Manisa’da da bir takım etkinliler yapıldı.

Bu çerçevede Manisa Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,  İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün katkılarıyla 31 Mart 2011 Perşembe günü düzenlemiş olduğum “ Evliya Çelebiden Buhara’ya” konferansıma katkılarından dolayı teşekkür etmek istediğim birçok kurum ve kuruluş var.

                Ancak başta bu fırsatı bize sunan Valiliğimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, İl Halk Kütüphanemizin değerli yetkililerine; Manisa Lisesi Müdürlerinden Sayın Kadir Keskin Bey’e, Manisa Anadolu Öğretmen Lisesi idaresi, öğretmen ve öğrencilerine; Manisa İmam Hatip Lisesi İdareci ve öğretmenlerine,; Final Dergisi Dershanesi yetkilileri öğretmen ve öğrencilerine,;basınımızın değerli temsilcilerine…hassaten Manisa Denge Gazetesi ve ETV yetkililerine… Değerli katılımcılara teşekkür etmeyi bir görev addetmekteyim.

                Konferansa gösterilen ilgi şunu da göstermiştir ki Manisa ve Manisalılar tarihlerinden habersizdir!

 Bunu bir Manisalı olarak söylemek zorundayız.  Evliya Çelebi ve Manisa bağlamında ele aldığımız konu Manisa’da ilk kez yapılan bir çalışmadır. Bundan sonra sırada Evliya Çelebi ve Manisa ile ilgili çalışmalara, yazılacak eserlere ihtiyaç vardır.

                Bizce Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün gün geçirmeden başta lise ve dengi okullarda olmak üzere Manisa tarihini öğretmek amacıyla “Geçmişten Geleceğe Manisa” konferansları, bilgilendirme seminerleri yaptırması gereği ortaya çıkmaktadır. Bu anlamda özel eğitim ve öğretim kurumları da üzerine düşen görevleri yapmalıdır.

                Manisa’da insanların bilgilendirilmesi çerçevesinde modern Manisa ve Manisa’nın geleceğini oluşturacak gençliğin bilinçlendirilmesi amacıyla tevdi edilecek her türlü vazifenin üstesinden gelecek araştırmacılarımız vardır.  

                Bu çerçevede yapılacak çalışmalar sonucu başta Manisa külliyatı ortaya çıkarılmalı ve bir araştırma ekibi kurularak Manisa’nın her türlü sosyal, kültürel, ekonomik… her türlü özellikleri ortaya konmalıdır.

                Bu tür çalışmalarla 2023 yılının Manisa’sı kurulabilir ve yaşanası bir Manisa’nın temelleri atılabilir ancak!