Naci YENGİN

Naci YENGİN

Genel Yayın Yönetmeni
[email protected]

Kırmızı Köprü

01 Mart 2022 - 09:38

Kırmızı Köprü

2020 yılı Şubat ve Mart aylarında iki sayı olarak yayınlayabildiğimiz kültür, sanat ağırlıklı dergi formatındaki “Kırmızı Köprü” sayfamızın 3. sayısı ile karşınızdayız. Aylık olarak düşündüğümüz sayfamızın büyük ilgi ve beğeni ile karşılanmasında şehirde kültür sanat alanında yayın eksikliğinin etkisi büyüktür.
Manisa gibi bir şehirde kültür, sanat, edebiyat, tarih… Alanlarında şehir kültürünü ortaya çıkaracak süreli yayın organlarının bulunmaması üzücüdür.
Cumhuriyet sonrası Bozkurt, Yeni Doğuş ve Gediz dergilerinin 1940-1950 yıllarının kıt imkânları ve zor şartlarında yayınlanıyor olması her türlü övgüye layıktır.
Daha sonra da bu alanda “Manisa” dergileri yayınlanmış ancak günümüze kadar ulaşamamışlardır.
Sanal âlemde yayınlanan bazı sosyal medya siteleri mevcuttur. Ancak bunların kalıcılığı ve etkileri yetersizdir. Üniversite, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının ilk önceliğinin şehrin kültürel varlıklarını ortaya koymak, araştırmak, gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar yapmak olmalıdır.
Yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Ancak bunların yeterli olmadığı aşikârdır. Şehir adına çalışma yapan, kafa yoranların hiçbir ön şart ve çekince ortaya koymadan bir yayın etrafında birikimlerini şehre kazandırmaları beklenir.
Bireysel ve hiçbir destek olmadan yapılan çalışmaların etkisi bir yerden sonra akim kalmaktadır.
2020 yılında “Kırmızı Köprü” adıyla yola çıktığımız ve şimdilik Gündem gazetesinde tam sayfa olarak vücut bulduğumuz yolculukta herkesi bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz.
Yarın (02 Mart 2022) gazetemizin arka sayfasında yayınlanacak olan “Kırmızı Köprü” sayfamızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.
Sizlerin de şehre dair anlatacağınız hikâyeleriniz, paylaşacağınız resim ve fotoğraflarınız, belgeleriniz varsa bekleriz. Nisan sayımızda görüşmek dileğiyle…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum