Uygur Türkü, Tibetli ve Moğol aktivistler, Çin'i protesto etti

Uygur Türkü, Tibetli ve Moğol aktivistler, Çin'i protesto etti
07 Eylül 2022 - 15:43

Hollanda’nın Rotterdam kentinde bir araya gelen Uygur Türkleri, Tibet ve Moğol halkı, Çin yönetimini protesto etti. Uluslararası Tibet-Avrupa Kampanyası İcra Direktörü Tsering Jampa protestoya katıldı. Söz konusu eyleme katılan Uygur Türkü aktivist Abdurehim Geni, “Bağımsızlığımızı yeniden kazanana kadar Çin işgalcilerine karşı savaşacağız” denildi.

Hollanda’da yaşayan Uygur Türkleri, Tibetliler ve Güney Moğollar Rotterdam’daki Çin Büyükelçiliği önünde Çin soykırımına karşı protesto gösterisi düzenledi. Hollanda’da ilk defa bir araya gelerek Çin’in Uygur Soykırımına karşı tepkisini ortaya koyan Uygur Türkleri, Tibetliler ve Güney Moğollar bundan sonra Çin’e karşı ortak çalışmalar yapacağını söyledi.

Çin Büyükelçiliği önünde tertip edilen protestoya katılan Uluslararası Tibet-Avrupa Kampanyası İcra Direktörü Tsering Jampa, Çin rejiminin Uygur Türkleri başta olmak üzere Tibetlilere ve Güney Moğollara karşı ayrımcılık politikasını kınadı. Uluslararası toplumu Çin rejimine karşı birlikte hareket etmeye çağırdı. Hollanda’da ikamet eden ve protestoya katılan Uygur Türkü aktivist Abdurehim Geni ‘’Bağımsızlığımızı yeniden kazanana kadar Çin işgalcilerine karşı savaşacağız’’ dedi.


Ömer Kaya
07 Eylül 2022, 10:18
https://qha.com.tr/haberler/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum