NİÇİN HEP BİZ ÖLÜYORUZ? - Ayhan BİLGİLİ

NİÇİN HEP BİZ ÖLÜYORUZ? - Ayhan BİLGİLİ
21 Mayıs 2021 - 15:57

Bu yazı, Pkk’nın kalleşçe pusuya düşürdüğü bir şehidimizin dünkü cenazesinde “Niçin hep biz ölüyoruz!!!” diye haykıran yüreği yaralı kardeşine ithafen yazılmıştır. (Editörün Notu: Yazı içeriği, Uzmanımızın bireysel görüşlerini yansıtmaktadır.)

Doğuda ulu Kağanlar Hun Mete Han, Göktürk Bilge Kağan Çin serhaddinde kılıç vuralı, ok uçuralı beri; Karahanlı Saltuk Buğra Han 932’de Müslümanlığı seçeli beri;

Batıda Selçuklu Kağanı Tuğrul Bey 1060 yılında Bağdat’a girip hilat alalı, kılıç kuşanalı beri; Mısır’da Memluk ed-Devletü’t-Türkiyye (Türkiye Devleti) 1250 yılında kurulalı beri;

Güneyde Gazneli Mahmut Han 1001 yılında Hindistan kapılarına dayanalı, Babür Şah Hint tahtına oturalı beri;

Kuzeyde Hun Atilla Han Roma önlerine varalı, Altın Ordalı Berke Han 1260 yılında Müslüman/Türk olalı beri;

Ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han Roma tahtını alalı, Kanuni Sultan Süleyman Han Viyana önlerinde sancak göstereli beri;

Kanın Preveze’de ve İnebahtı’da Ak Denizi kızıla boyayalı beri;

Çanakkale’de Mehmet Akif “Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi / Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi” diyeli beri;

Zaten hep sen ölüyorsun kardeşim. İlâ-i Kelimetullah Sevdası ve Nizam-ı Alem Ülküsü serine düşeli beri, ölmek senin “Şanın” kardeşim.

Şehadet sana bazen Haçlı kasırgalarıyla, bazen Moğol sırtlanlarıyla, bazen Acem ve İngiliz oyunlarıyla, bazen Çinli çekirge sürüleriyle, bazen Moskof uşaklarıyla; bazense Yemen, Arabistan çöllerinde Vahhabi kılığıyla, kanat gerdiklerinin hain pusularıyla, Kürt görünümlü Ermeni-İsrail uşaklarıyla geldi.

Bin yıldır İslam’ın Haremi, namus ve izzeti için kılıç sallıyorsun, can veriyorsun kardeşim. Gün geldi cihat ilan ettin; Müslüman deyip güvendiklerinden bazıları otağının kapısından geçmedi kardeşim. Ümmet bildiklerinin bazıları, Filistin’de Arabistan çöllerinde Haçlılarla birlikte kanını içti; Sevr’de İngilizle, Yunanla, Ermeniyle bir olup; Faysallarıyla, Kürt Şerif Paşalarıyla, Bedirhanlarıyla ağır yaralı canlı bedenini üleşmeye kalkıştı kardeşim.

Yılmadın, küsmedin;

Kardeşim, sen Haçın karşısına İslam’a dair tek cihanşümul alametifarika olan Hilal’i dikensin.

Korkma! Fırat’ta boğulmayacak kadar büyüksün…

Sonsöz: Nihayet kahraman ordumuz bize giydirilmeye çalışılan deli gömleğine yırtmak için tekrar harekete geçti. Mehmetçiğimiz serhat boylarında, kartallarımız semada… Allah kahraman ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Zaferleri daim ve kaim olsun:

ORDUNUN DUASI
Yılmam ölümden, yaradan, askerim
Orduma “gazi” dedi Peygamberim

Türk erleriyiz, silsilemiz kahraman
Müslümanız Hak’ka tapan Müslüman
Ey ulu Peygamberimiz nerdesin
Dinle minaremde öten gür sesin
Gel! Bana yar ol ki cihan titresin
Kimse dönüp süngüme yan bakmasın
Amin desin hep birden yiğitler
Allahu ekber gökten şehitler
Amin! Amin! Allahu ekber – Mehmet Akif ERSOY

Ayhan BİLGİLİ


Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi – SASAM

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum