Kırım Tatar Yazar Mehmet Berk Yaltırık'ın yeni kitabı yayımlanıyor

Kırım Haber Ajansı (QHA) editörlerinden Kırım Tatarı yazar Mehmet Berk Yaltırık’ın yeni kitabı “Karanlığın Şahidesi” yayımlanıyor. 1800’lü yılların başında İstanbul’da geçen roman, korku türünde yer alıyor. İthaki Yayınları tarafından yayımlanan eser, yayınevinin “Pangea Kitaplığı” kapsamında yer alıyor. Eser, 31 Ağustos’ta raflarda yerini alacak.

Kırım Tatar Yazar Mehmet Berk Yaltırık'ın yeni kitabı yayımlanıyor
26 Ağustos 2022 - 10:29

Kırım Haber Ajansı (QHA) editörlerinden Kırım Tatar yazar Mehmet Berk Yaltırık’ın üçüncü romanı “Karanlığın Şahidesi” İthaki Yayınları tarafından yayımlanıyor. 1800’lü yılların başında İstanbul’da geçen tarihi korku türündeki eser, 31 Ağustos’ta İthaki Yayınlarının “Pangea Kitaplığı” kapsamında raflarda yerini alacak.

Trakya Üniversitesinde Tarih bölümünden mezun olan ve genel Türk tarihi alanında yüksek lisans yapan yazar Yaltırık, edebiyat alanında korku ve fantastik türünde eserler üretiyor. Yaltırık, yazdığı hikaye türünde eserlerle 2013’te GİO Hikaye Yarışması ve Türkiye Bilişim Derneğinin düzenlediği Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda mansiyon kazanmıştı.

Kırım Tatar yazar Yaltırık, ilk yazdığı romanı “Yedikuleli Mansur” ile GİO Roman Ödülleri’nde dereceye girerken, “Istrancalı Abdülharis Paşa” romanıyla da GİO En iyi Roman ödülünü kazanmıştı.

Yaltırık’ın yeni çıkan romanı “Karanlığın Şahidesi”nin arka kapak yazısında şu ifadeler yer alıyor:

Kendisini göz açıp kapayıncaya kadar bir çukurda, Gülfem’le yan yana yatarken buldu. Kesik başı suratına doğru kaldıran başsız beden, yeniden çığlıkları boğazını yırtan Periveş’e doğru kahkahalarla karşılık verirken, tepelerinde toplanan cinlerin onları mezara gömmeye başladığını fark etti. Avuçlarca toprak boğazına dolmaya başlarken Periveş, bir anlığına kesik başın gözlerinde o Azim İfrit’in cehennemi gözlerini görür gibi oldu.”

Yazar Yaltırık, yeni çıkan kitabının duyurusunu sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu: “Yeni (3’üncü) romanım “Karanlığın Şahidesi”, 31 Ağutos’ta raflarda! “Yedikuleli Mansur” (2017) ve “Istrancalı Abdülharis Paşa” (2019) gibi yine İthaki’den.1800’lerin başlarındaki İstanbul’da geçen cini, perisi bol, korkulu bir mevzu sizleri bekliyor. Şimdiden iyi okumalar dilerim.”

Filiz
25 Ağustos 2022, 18:13
Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum