Çin'in Açlık Soykırımı protesto edildi

Çin'in Açlık Soykırımı protesto edildi
12 Eylül 2022 - 19:18

Uygur Türklerini yok etmek için tüm işkenceleri uygulayan ve her fırsattan yararlanan soykırımcı Çin, bu sefer koronavirüsün arttığını bahane ederek Uygur Türklerini ev hapsine aldı. Uygurların sokağa çıkarak ihtiyaçlarını gidermesine izin verilmiyor. İstanbul’da yaşayan binlerce Uygur Türkü, Çin rejiminin Doğu Türkistan’da uyguladığı “Açlık Soykırımı’nı” protesto etti.

Soykırımcı Çin, Doğu Türkistan’da koronavirüsün arttığını bahane ederek Uygur Türklerini ev hapsine aldı. Uygurların sokağa çıkarak ihtiyaçlarını gidermesi yasaklandı. Gulca şehrindeki Uygur Türkleri bir devlet politikası olarak Çinlilere sağlanan ayrıcalıklardan yararlanamıyor. Açlık ve hastalıkla mücadele eden Uygur Türkleri evlerinde ölü bulunuyor.

Genelde Doğu Türkistan’da özelde Gulca şehrinde ise, karantina uygulaması Çinlilerin oturduğu bölgelerde daha gevşek uygulanırken, Uygur Türklerinin oturduğu bölgelerde tam tersi sıkı bir şekilde yürütülüyor. Uygur Türklerinin Ağustos ayından bugüne temel gıda ihtiyaçları ve tıbbi malzemelere ulaşımının zorlaştırıldığı bölgeden gelen görüntülerde dikkat çekiyor. Açlıktan hasta olan ve ölen Uygur Türklerinin acı verici görüntüle sosyak medyada hızla yayılıyor.

İSTANBUL’DA DOĞU TÜRKİSTANLILARDAN AÇLIK SOYKIRIMI EYLEMİ

Yaşanan olaylara tepki göstermek için İstanbul’da yaşayan binlerce Uygur Türkü Çin rejiminin vatanlarında yaptığı Açlık Soykırımı’nı protesto etmek ve Türkiye kamuoyununa seslerini duyurmak için İstanbul’daki Çin Konsolosluğunda toplandı. Türkçe ve İngilizce pankartlarla Çin rejimini protesto eden Uygur Türkleri, Türk kamuoyunun ve halkının bu insanlık dışı muamelelere daha fazla sessiz kalmamaları için talepte bulundu.

Protestoya; Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliği, Doğu Türkistan Milli Meclisi, Dünya Uygur Kurultayı Vakfı, Toplama Kampı Mağdurları Platformu, Nuzugum Aile ve Kültür Derneği ve çok sayıda Doğu Türkistanlı aktivist katıldı.


Haber Merkezi
12 Eylül 2022, 16:25
https://qha.com.tr/haberler/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum