ALAN VAR MI?-Kıbrıs-

Kıbrıs'ta Tehlikeli Gelişmeler

ALAN VAR MI?-Kıbrıs-
28 Mart 2016 - 21:18 - Güncelleme: 28 Mart 2016 - 21:50

ALAN VAR MI?

Sultan II Abdülhamid’in, Filistin topraklarını satın almak için gelen E. Karassu’ya verdiği cevap tarihe geçmiştir. Bu toprakları size satarız fakat bir şartla der. Aldığımız fiyata alırsanız. Çünkü bu topraklar için çok kan ve can verilmiştir.

Kıbrıs,  ecdadımızın nice kanı, canı ve teri ile vatan toprağı olmuştur. Tarihte bize ait öz be öz topraklarımızı kaybettiğimiz olmuştur. Kaybedilen her bir toprak bize nice bir elem vermiştir. Onun için hassas olmak gerekir.

Kıbrıs’ın stratejik önemi herkesin malumudur. Türkiye, bütün dünyayı karşısına alarak, adayı Yunan’a vermemiştir. Bunda rahmetli Denktaş’ın, mücahitlerin ve Türkiye’nin kararlı tutumu etkili olmuştur.

Bize nice vatan toprağını çok gören zihniyet yine işbaşındadır. Şimdilerde bir zamandır gizli gizli yapılan pazarlıkların kokusu duyulmaya başlamıştır.

Türkiye’nin AB ile yapılan görüşmelerinde kilit noktalardan birinin Kıbrıs olduğu bilinmektedir. Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesi ilk öncelikli pazarlık konularındandır. Ondan sonra da Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılması ve uygun görülecek herhangi bir yönetim tarzıyla Türk Devletinin ve Milletinin varlığının iptal edilerek Kıbrıs Devleti içinde, Türklerin eritilmesidir. Bunun içinde çok zaman maddi tekliflerde de bulunulmaktadır.

Son zamanlarda üzücü haberler gelmektedir. Türk Askeri’nin önemli bir kısmının adadan çekildiği bildirilmektedir.

Dış baskılara boğun eğildiği, birçok taviz daha verileceği iddia edilmektedir. Son zamanlarda Ege Denizindeki bazı adaların Yunan’a terk edilmesi endişeleri arttırmaktadır. Şimdi de verilecek yeni tavizlerden endişe edilmektedir.

Kendi topraklarımız için niye geri adım atılmaktır? Şimdilerde yapılması gereken, bize ait olan ve hayalet şehir görünümündeki – pazarlık gücü kalmadığı için ilk fırsatta elimizden çıkacak olan- MARAŞ bölgesinin yeniden imara açılması ve sahiplenilmesidir.

Vatan toprağı olan Kıbrıs’ın fiyatı hiç de öyle ucuz değildir.

Tuğrul Can

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum