Manisa Türk Ocağında Misak-ı Milli Konuşuldu

Prof. Dr. Hasan Mert Türk Ocağında Misak-ı Milli'yi anlattı

Manisa Türk Ocağında Misak-ı Milli Konuşuldu
08 Şubat 2019 - 20:40

MİSAK’I MİLLÎ
Türk Ocakları Şehzadeler Şubesinin 7 Şubat 2019 Perşembe akşamı yapılan “Ocakbaşı Sohbeti”nin konusu Misak-ı Millî oldu.
Sohbet konuğumuz, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Mert , son Osmanlı Mebusan Meclisi tarafından kabul edilen “Misak-ı Millî’nin ilan edilmesinden önceki gelişmeleri, coğrafyamızın içinde bulunduğu durumu ve bu durumun vehametini anlatarak başladığı konuşmasına, yurdumuz ve milletimiz hakkındaki amaç ve planları açıklayarak “Şark Meselesi”ne dikkat çekti. 
Prof. Dr. Hasan Mert, Misak-ı Millî’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan “anayasal metin” olduğunu, mandacı ve teslimiyetçi zihniyete karşı başkaldırıyı temsil ettiğini ve bağımsız yaşama iradesinin dünyaya ilanı olarak gördüğünü, Osmanlının ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atacak olan Mustafa Kemal’in ülkemizi paylaşmak niyetinde olanlara bir cevabı niteliğinde gördüğünü ifade etti. 
Sohbet sonunda soruları cevaplandıran Prof. Dr. Hasan Mert’e plâket ve katılım belgesi Türk Ocakları Şehzadeler Şubesi ikinci başkanı Yaşar Polat tarafından verildi.

Hüseyin Tunçay'ın haberi


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum