UKRAYNA-TÜRKİYE PARLAMENTOLAR ARASI DOSTLUK GRUBUNDAN TÜRKİYE'YE TAZİYE MESAJI

UKRAYNA-TÜRKİYE PARLAMENTOLAR ARASI DOSTLUK GRUBUNDAN TÜRKİYE'YE TAZİYE MESAJI
29 Şubat 2020 - 22:27

Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu, İdlip’te şehit düşen Türk askerleri için taziye mesajı yayımladı.

Sosyal medya üzerinden yayımlanan açıklamada, Ukrayna Parlamentosunun Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu, Suriye ve Rusya hava kuvvetlerinin saldırısı sonucu şehit olan Türk askerlerin ailelerine taziyelerini bildirerek yaralılara acil şifalar diledi.

“Rusya Federasyonun desteğiyle hareket eden Beşer Esed rejimin korkunç siyasetini ve kendi hedeflerine her ne pahasına olursa olsun ulaşma çabalarını şiddetle kınıyoruz. Ateşkesin sağlanması ve insani felaketin, askerler ve siviller arasında yeni insan kayıpların hemen önlenmesi gerekliliği konusunda uluslararası ortaklarla hemfikiriz.” ifadelerine yer verilen taziye metninde, hain saldırı kınanarak uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunuldu.

Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubunun eş başkanlığını Golos Partisi Milletvekili Kırım Tatarı Rüstem Umerov ile Halkın Hizmetkarı Partisi Milletvekili Roman Grışçuk ifa ediyor.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/ukrayna-turkiye-parlamentolar-arasi-dostluk-grubundan-turkiye-ye-taziye-mesaji/166002/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum