ZULME KARŞI SESSİZ HAYKIRIŞ: UYGUR TÜRKLERİNDEN SIRA DIŞI EYLEM!

ZULME KARŞI SESSİZ HAYKIRIŞ: UYGUR TÜRKLERİNDEN SIRA DIŞI EYLEM!
29 Eylül 2020 - 17:42

Türkiye’deki bir grup Uygur Türkü, Çin’in Doğu Türkistan’daki sistematik baskıları ve yaşanan insan hakları ihlallerini protesto etmek için ana caddelerde sessiz protesto gerçekleştirdi.

İstanbul’da 8 Uygur Türkü, Çin’in soykırıma varan fiiller işlediği toplama kamplarını protesto etmek için, ellerinde pankartlar ile otoyollara çıkarak sessiz protesto gerçekleştirdi.

EYLEM YAPMALARINA İZİN VERİLMEYEN UYGURLAR ÇAREYİ SESSİZ PROTESTODA BULDU!

Hatırlanacağı üzere, Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlılar, Çin’in baskı ve asimilasyon politikalarına maruz kalan yakınları ve akrabalarının durumunu, Türkiye ve dünya kamuoyuna duyurmak amacıyla resmi gösteri düzenleyecekti. Ancak, ne İstanbul ne de Ankara’da koronavirüs salgını nedeniyle buna imkan verilmemişti.

DOĞU TÜRKİSTAN EYLEMİNE İZİN ÇIKMAMIŞTI

Türkiye’de Doğu Türkistan’da baskılara maruz kalan yakınları için Çin’i protesto etmek isteyen Uygur Türkleri, 8 Eylül 2020’de Ankara Ulus Atatürk Anıtı Meydanında eylem düzenleyememişti. İzin verilmemesi üzerine Prof. Abdürreşit Celil Karluk, Türkiye’nin aldığı karara saygı duyduklarını belirterek, “Bugün Ankara Valiliği 08 Eylül 2020 saat 16:00’da (Bugün) Ankara Ulus Atatürk Anıtı meydanında yapmayı planladığımız Basın Açıklamasını “Covid 19 salgınının önlenmesi kapsamından alınan tedbirler nedeniyle UYGUN GÖRÜLMEMİŞ” olduğunu tarafıma resmi yazıyla tebliğ etmiştir. Devletimizin aldığı karara tamamen saygılı olduğumuzu kamuoyuna duyururken, Çin tarafından tutsak edilen aile üyelerimizin serbest bırakılması yolundaki haklı mücadelemizi şimdilik sosyal medya üzerinden aynı kararlılıkla devam ettireceğiz.” demişti.

Hatırlanacağı üzere, İstanbul’da da benzer bir gösteri yapılmak istenmiş ancak Uygur Türklerine gereken izin verilmemişti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum