Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi Musa Özalkan şehadetinin 3. yılında da unutulmadı

Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi Musa Özalkan şehadetinin 3. yılında da unutulmadı
25 Ocak 2021 - 07:56 - Güncelleme: 25 Ocak 2021 - 07:58

Zeytin Dalı Harekatının ilk şehidi Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehadetinin 3. yılında da unutulmadı. Musa Özalkan şehadetinin yıl dönümünde, vasiyeti üzerine açılan Suriye Çobanbey Kurt-Ar Şehit P.Asb. Üçvş. Musa Özalkan Kültür Evi’nde anıldı. Türkmen Lider Erşat Salihi de bir mesaj ile şehidi andı.

Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, 23 Ocak 2018 tarihinde Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında, Kilis’in Gülbaba köyünün güneydoğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit oldu. Şehit Özalkan vasiyetiyle hafızalara kazındı. Özalkan, şehadetinden önce Telafer’deki Türkmen çocuklara okul yapılmasını ve adının konulmasını vasiyet etti. Şehit Özalkan’ın vasiyeti yerine getirilerek Türkmen çocukların geleceğine umut olundu.

KURT-AR’DAN ÇEŞİTLİ ANMA ETKİNLİKLERİ

Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ı şehadetini 3. yıl dönümünde Özalkan’ın vasiyeti üzerine açılan Suriye Çobanbey Kurt-Ar Şehit P.Asb. Üçvş. Musa Özalkan Kültür Evi’nde çeşitli etkinliklerle andı.

ERŞAT SALİHİ ŞEHİT MUSA ÖZALKAN’I ANDI

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi de şehidi şehadet yıl dönümünde unutmadı. Türkmen lider Salihi Twitterdan yayımladığı anma mesajında şu ifadeleri kaydetti:

“Şehadetinde bile Türkmeneli Telafer’deki yetim balaları düşünen kahraman şehit Musa Özalkan’ı ölüm yıl dönümünde saygı ve sevgi ile anıyoruz. ‘Şehit olursam Telaferli balalar için anaokulu bul’ diyen kahraman askerimizi, Telaferli balalar asla unutmayacaklardır.”

Qırım Haber Ajansı

Ayyıldız Huri Kaptan
24 Ocak 2021, 20:07


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum