ZANGAZUR AZERBAYCAN'DIR. - Elturan Musayev

ZANGAZUR AZERBAYCAN'DIR. - Elturan Musayev
27 Kasım 2020 - 17:59

Karabağ'ın kara bahtını beyaz günlere bağlayıp ve yüz yıl öncesine geri dönüyoruz. O yüzyılda, 1920'de Sovyet İmparatorluğu, anavatanlarımız olan Zangazur, Vedibasar ve Goycha'yı kimseye haber vermeden alıp ve onları nefret, kana susamış Ermenilerle birleştirmiş, böylece Nahçıvan Azerbaycan'dan ayrı salınmış kardeş, Türkiye ile kara sınırımız koparılmıştır. Ermenistan'ı İran ile birleştirerek nefret edilen Haysların Ermenistan'a göçünü kolaylaştırmıştır. Örneğin 30 yıl önce Karabağ'da Azerbaycan Türklerine yönelik etnik temizlik yapılmış ayrıca, 1920'lerde yurttaşlarımız zorla Zangazur'dan çıkarılmış ve toprakları Ermenileştirilmiştir.

Bugün PKK, PYD, YPG adı altındaki terörist gruplar, aslında Ermenistan'ın gizli ordusu ve Kürt halkının adını kullanarak kendilerini gizleyerek "Büyük Ermenistan" fantezileri yaratıyorlar. Amaç Türkleri zayıflatmak ve topraklarına hâkim olmaktır. Türkiye'de HDP adı altında parti kuranlar ve siyaset yapanlar da gerçek Ermenilerdir. Kürt halkının hiçbir hakkından bahsedilemez. Türkiye'deki Kürt kökenli vatandaşlar bunu bilmeli. Onlardan sadece kullanıyorlar. HDP bir Ermeni partisidir. Tepeden tırnağa. Açıklamamın amacı, Rusların yüz yıldır Fransızların eliyle Doğu Anadolu ve Kafkasya'da "büyük bir Ermeni devleti" kurarak bölgenin zengin doğal kaynaklarını yağmalamak, Türk halkının birleşmesine izin vermemek, HDP'ye oy veren Türk kardeşlerimizden birkaçı uyansın. Düşmana meydan okumak imkânsız.

Oyunlarını bozduk. Karabağ'ın kurtuluşundan sonra söylemiştik ki sıra Zangazur, Vedibasar ve Göye'de olduğunu söyledik. Ve şimdi oturup kara düşüncelerini düşünsünler. Ya da işledikleri savaş suçları, devletimize ve halkımıza verdikleri maddi zarar için ağır bir tazminat ödemeleri gerekir. Ya da işgal altındaki Zangazur'umuzu sessizce geri iade edilmelidir. Ondan kaçış yok. Eninde sonunda askeri gücümüz tepelerinde hissedecekler. Ölmek istemiyorlarsa def olup ata-baba yurtlarımızdan ayrılacaklar.1918'de Erivan şehrine Ermenistan adında bir devlet kurma imtiyazı verildi. Ve o topraklar bizim tapulu malımızdır.

ZANGAZUR AZERBAYCAN'DIR.

Şimdilik onu geri almaya başlayacağız.

Gerisi bir çorap gözyaşı gibi gelecek.

Uyuyan aslanlar silahlara, politikalara ve kalemlere sarılır. Önümüzde kimse duramayacak. BU YOL BİZİMDİR. ZAFERE GİDEN YOL.

ASASMEDYA - Haberler

asasmedya.info

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum