Yüz yüze eğitimde kritik karar!

Yüz yüze eğitimde kritik karar!
24 Şubat 2021 - 15:19

Mart ayı ile birlikte başlayacak yüz yüze eğitim ile ilgili yeni karar alındı. Buna göre, yüz yüze eğitimin tüm sınıflarda başlatılma kararı, illerde koronavirüs vakalarının seyrine göre valilikler tarafından alınacak.

Bilim Kurulu’nun önerileri ve Milli Eğitim Bakanlığının ilgili kurulları tarafından gerçekleştirilen ortak çalışma ile yüz yüze eğitim konusunda alınan yeni kararlar belli oldu. Alınan karar kapsamında okulların tüm kademelerde, 5 gün, yani tam zamanlı açılıp açılmayacağına valiler karar verebilecek. İllerde vakaların seyrine göre yüz yüze eğitime her kademede valilikler tarafından alınacak kararla başlanabilecek.

DERS SAATLERİNİ OKUL YÖNETİMİ VE ÖĞRETMENLER BELİRLEYECEK

İlkokullar haftada 2 gün okula gidecek. 8 ile 12’nci sınıflarda ise yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM DERSLERİ BELLİ OLDU

İlkokullarda öğrencilere Türkçe, matematik, hayat bilgisi ve İngilizce dersleri yüz yüze anlatılacak. Bu derslere ek olarak 4’üncü sınıflar ayrıca haftada 2 saat din kültürü ve ahlak bilgisi dersi de görecek. Müzik, resim ve beden eğitimi gibi dersler ise uzaktan eğitimle verilmeye devam edecek.

Lise Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan 8’inci sınıf öğrencilerine ise yüz yüze eğitimde yine LGS’deki konuların ağırlıklı olduğu dersler verilecek. Fen bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce dersleri yüz yüze eğitimle alınacak. 12’nci sınıflarda ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık için olan dersler var.

LİSELİLERE DİJİTAL KARNE

Öte yandan liselerde birinci dönem yapılamayan sınavlar 1 Mart 2021 tarihinden itibaren 2 hafta içinde yüz yüze yapılacak. Öğrenciler 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konulardan sorumlu olacak. İlk dönem sınavları tamamlandıktan sonra da lise öğrencilerine dijital karne de verilecek.


Kırım Haber Ajansı - QHA
Ozan Barış Erim
24 Şubat 2021, 10:33


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum