Yüz yüze eğitim sürecinin ayrıntıları netleşti

Yüz yüze eğitim sürecinin ayrıntıları netleşti
02 Şubat 2021 - 20:47 - Güncelleme: 02 Şubat 2021 - 20:49

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitim sürecine ilişkin merak edilenleri kamuoyuyla paylaştı. Sürece ilişkin yol haritasını açıklayan Bakan Selçuk, anaokulları ve köy okulları 15 Şubat’ta, ilk ve ortaokullar 1 Mart’ta açılıyor. İlkokul öğrencileri ise esnek eğitim kapsamında haftada iki gün okula gidecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısının ardından açıkladığı yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlayabileceğine ilişkin süreç netleşti. Bakan Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin yol haritasını bugün gerçekleştirdiği toplantıda açıkladı.

ZİYA SELÇUK’UN AÇIKLADIĞI YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YOL HARİTASI

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Bakan Selçuk’un açıkladığı yol haritası şöyle:

  • 1 Mart tarihinde okullar, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrenciler için de kapılarını açacak.
  • Sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde öğrenciler izinli sayılacaktır. Öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitime katılımları velilerimizin kararına bağlı olacak. Bu durumda o öğrenciler uzaktan eğitime devam edecek.
  • 15 Şubat’ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açılacak. 1 Mart’tan itibaren özel eğitim öğrencileri için de özel eğitim okulları ve sınıflarda eğitim verilebilecek.
  • Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenler için şubat ayı içerisinde aşı uygulaması planlanmaktadır.
  • Farklı sınıf düzeyleri ve okul kademelerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kararlar alınabilecek.
Ömer Cihad Kaya
02 Şubat 2021, 11:47

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum