Yüz Milyonlarca Yıl Öncesine Ait Fosilize Ayak İzleri Gizlendi mi?

Milyonlarca yıl önce dünyada gelişmiş insanların varlığına dair buluntular evrim bilimciler tarafından hasır altı mı ediliyor?

Yüz Milyonlarca Yıl Öncesine Ait Fosilize Ayak İzleri Gizlendi mi?
01 Haziran 2020 - 14:32

Amatör fosil avcısı William J. Meister, 1968 yılının yazında Amerika’nın Utah eyaletinin batısında bir keşif gerçekleştirdi. İddialara göre bir trilobit üzerinde insana ait bir ayak izi bulunmuştu. Aslında iddia tam olarak trilobite ayakkabı giymiş bir insan tarafından basıldığıydı. Bu iddia bilim dünyasında şok etkisi yaratmıştı. Çünkü trilobitler günümüzden 250-600 milyon yıl önce yaşamış ve nesilleri tükenmiş karides ve yengeçler gibi kabuklu küçük deniz omurgasızlarıydı. Yani bir trilobit üzerinde bulunan insan ayak izi fosili tüm bilim insanları için insanın dünyadaki varlığını genel kabul görülenden çok daha eskilere çeken bir gelişmeydi.

Trilobit fosilleri

Buluntu öncelikle jeologların incelemesine sunuldu. Ancak hiçbir jeolog dünyanın en eskisi olduğu iddia edilen insan ayağı fosilini inceleme konusunda istekli olmadı. Bu şaşırtıcı bulgu daha sonra 1973 yılında California Eyalet Üniversitesi’nde bir yaratılış-evrim tartışmasında sunuldu. Burada uzmanların bir kısmı bir insanın yaşayan bir trilobitin üzerine bastığını ve onu çamura gömerek fosilleşme sürecine katkıda bulunduğunu savundu. Bu görüşü trilobitin üzerindeki insana ait topuk izleri iddiasıyla desteklediler. Fosil günümüzden yaklaşık 500 milyon yıl öncesine tarihlendirilmişti. Ancak bir çok uzman o dönemde bırakın insanı, henüz hiçbir omurgalının evrilmediği konusunda kararlıydı.

Şaşırtıcı olansa Arizona’da bulunan başka bir trilobit fosilinin üzerinde bir çocuğa ait ayak izinin bulunduğu iddiasının da benzer zamanlarda ortaya çıkmış olmasıydı. Bu fosilin üzerinde jeologlar ve paleontologlar inceleme gerçekleştirdi. Ancak sadece bir jeolog ayak izinin insana ait gibi göründüğünü kabul ediyordu. Sonuç olarak her iki örnek de yok edildi. İnsan mirası ve kökenleri üzerine yepyeni bir bakış açısı ortaya koyabilecek bu verilerin dikkate alınmaması bazı kesimlerce büyük bir hayak kırıklığıyla karşılandı.

500 milyon yıl önce ayakkabı giymiş bir insan tarafından üzerine basıldığı iddia edilen trilobit fosili – okla gösterilen bölümlerin ayakkabının numarası olduğu iddia edilmişti.

İnsan evrimiyle ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ancak öte yandan bazı araştırmacılarca kaleme alınan yazılar bu tarz hasır altı edildiği iddia edilen eski örneklere, inkar edilen bulgulara ve karalanan belgelere dikkat çekerek ciddi bir evrimsel manipülasyon olduğunu öneriyor. Yüz milyonlarca yıl önce, dünyanın dört bir yanında günümüzden bile çok daha ileri insan topluluklarının var olduğuna dair bulguların evrim bilimciler tarafından yok edildiği, bunu savunan kişilerin ise toplumdan dışlandığı iddia ediliyor.

Kaynak: https://antikyazar.com/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum