"Yunus Emre ve Türkçe" yılına özel kitaplar

"Yunus Emre ve Türkçe" yılı kapsamında yazar ve yayıncılar Yunus Emre ile ilgili kitap ve makale yazmaya özen gösteriyor.

"Yunus Emre ve Türkçe" yılına özel kitaplar
14 Nisan 2021 - 14:44 - Güncelleme: 15 Nisan 2021 - 10:12
"Yunus Emre ve Türkçe" yılına özel kitaplar
Bir Ali Dikbaş ve kitap görseli olabilir
Müzik, tiyatro, belgesel, film, kitaplar, anma etkinlikleri ve dergilerin özel dosyalarıyla "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" devam ediyor.
Bu kapsamda Yazar Naci Yengin'in belgelerle desteklediği ve alanında ilk olma özelliği taşıyan "Yunus Emre'nin İzinde" kitabı Mayıs ayında okuyucuyla buluşacak.
Yunus Emre ve Tabduk Emre'nin hayatı, mücadelesi, düşüncesi ve türbesinin nerede olduğu üzerinde yoğunlaşan "Yunus Emre'nin İzinde" kitabı Yunus Emre'ye atfedilen Sarıköy, Karaman, Sandıklı gibi birçok makam, mezar ve türbeyi incelerken Yunus'un vasiyetinin peşine düşüyor.
Kula Emre Köyünde bulunan ve Yunus'un "Ko beni yatayım şeyh eşiğinde, dönmezim şeyhimden ya ne döneyim" vasiyeti gereği Tabduk Emre Türbesinin ayak ucunda bulunan Yunus'un mezarı ve Tabduk Emre'nin Emre Köyündeki çalışmaları üzerinde duruluyor. Kula Emre köyünde bulunan Tabduk Emre Türbesi ve Yunus Emre'nin mezarının yanlışlıkla Şeyh Emre, Ömer Emre veya Aliğim Emre olduğu yolundaki iddilaraın doğru olmadığını delilleriyle ortaya koyuyor...
Ihlamur Yayınevi "Yunus Emre'nin İzinde" kitabının yanı sıra birbirinden değerli yazarın katkısı ile yüzlerce ve makaleden oluşan Hakan Sarı ve Yusuf Koşar'ın editörlüğünü yaptığı iki ciltlik halinde yayımlanacak olan Yunus Emre kitabının hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini ifade ediyor.
Yunus Emre düşüncesi üzerine ölümsüz iki eser yakında okuyucuyla buluşacak.
Her kütüphanede bulunması gereken Yunus Emre ve Türkçe'ye dair eserleri okuyucuya kazandıran yazar ve yayınevleri 2021 yılına özel çalışmalara ağırlık veriyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum