YUNUS EMRE DÜNYA DİLİ TÜRKÇE YILINA ÖZEL KİTAP

Yazar Naci Yengin'in "Yunus Emre'nin izinde kitabı basında

YUNUS EMRE DÜNYA DİLİ TÜRKÇE YILINA ÖZEL KİTAP
03 Haziran 2021 - 10:19 - Güncelleme: 03 Haziran 2021 - 14:36
‘Yunus Emre Dünya Dili Türkçe Yılı’na dair eserleri okuyucuya kazandıran yazar ve yayınevleri 2021 yılına özel çalışmalarına ağırlık veriyor.

YAZAR NACİ YENGİN’İN “YUNUS EMRE’NİN İZİNDE” KİTABI ÇIKTI



Müzik, tiyatro, belgesel, film, kitap, anma etkinlikleri ve dergilerin özel dosyalarıyla "Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe Yılı"na özel çalışmalar devam ediyor.

Yazar Naci Yengin'in belgelerle desteklediği ve alanında ilk olma özelliği taşıyan "Yunus Emre'nin İzinde" kitabı okuyucuyla buluştu.
Yunus Emre ve Tapduk Emre'nin hayatı, mücadelesi, düşüncesi ve türbesinin nerede olduğu üzerinde yoğunlaşan "Yunus Emre'nin İzinde" kitabı Yunus Emre'ye atfedilen Sarıköy, Karaman, Sandıklı gibi birçok makam, mezar ve türbeyi incelerken Yunus'un vasiyetinin peşine düşüyor.
Kula Emre Köyünde bulunan ve Yunus'un "Ko beni yatayım şeyh eşiğinde, dönmezim şeyhimden ya ne döneyim" vasiyeti gereği Tapduk Emre Türbesinin ayakucunda bulunan Yunus Emre’nin mezarı ve Tapduk Emre'nin Emre Köyündeki çalışmaları üzerinde duruluyor. Kula Emre köyünde bulunan Tapduk Emre Türbesi ve Yunus Emre'nin mezarının yanlışlıkla Şeyh Emre, Ömer Emre veya Aliğim Emre olduğu yolundaki iddiaların doğru olmadığını delilleriyle ortaya koyuyor...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum