YUNANİSTAN, TÜRKİYE'YE KARŞI DİASPORASINI DEVREYE SOKUYOR!

YUNANİSTAN, TÜRKİYE'YE KARŞI DİASPORASINI DEVREYE SOKUYOR!
05 Eylül 2020 - 17:52

Yunanistan Doğu Akdeniz’deki gerginliği sürdürmeye devam ediyor. Yunan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye karşı Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ve Avrupa’da yaşayan Yunan vatandaşları ile birlikte propaganda faaliyetlerinde bulunmayı amaçlıyor.

Yunanistan’da Türkçe yayın yapan Birlik Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin, 1 Eylül’de yayımlanan haberinde; Yunanistan Dışişleri Bakanlığının, Atina ve Selanik’te basına kapalı ve gizli toplantılar yaptığına dair haberler aldıklarını ifade etti. Tahsin, bu toplantıların diasporada yaşayan Yunanlıların, Türkiye’ye karşı yapılan propagandalar için organize edilmesini amaçladığını öğrendiklerini bildirdi.

YUNANİSTAN, GİZLİ TOPLANTILAR DÜZENLİYOR

Yunanistan Dışişleri Bakanlığının amacı, öncelikle Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Almanya ve Avustralya gibi ülkelerde yaşayan Yunan vatandaşlarının sağladığı kültürel faaliyet alanını kullanarak, uluslararası hukukun temelinde Türkiye’nin Yunanistan’a karşı savunduğu tezlerinin çürütülmesini sağlamak.

YUNANİSTAN: TÜRKİYE’DEKİ KİLİSE MÜLKLERİNİN TAZMİNİNİ İSTEYECEK

İlhan Tahsin

İlhan Tahsin, haberinde Yunanistan Dış İşlerinin 4 konu üzerinde çalışacağını etti. Türkiye’ye yönelik baskıların ve yaptırımların artırılmasının planlandığını belirten Tahsin, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin haklılık propagandasına müdahale edilmesini temel alarak, akabinde Yunanistan’ın pozisyonlarının teşvik amaçlı etkinlikler, lobicilik faaliyetlerinin devreye sokulması.

Diasporanın yaşadığı ülkelerde ulusal ve yerel düzeyde Yunan kültürüne yakın duruş sergileyen siyasi platformları devreye sokarak, Türkiye’ye yönelik askeri malzeme ihracatının mümkün olduğunca geciktirilmesini veya engellenmesini sağlamak.

Türkiye’ye yönelik yaptırımlar ile ilgili adımların atılmasına yönelik ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla yakın temas çalışmasına geçilmesi. Anadolu’da ve Karadeniz’de Rumların mal varlıklarının, özellikle de Kiliselere ait mülklerin tazmin edilmesine yönelik hukuki yolların aranması.

Son olarak da, sözde “Pontus Soykırımı” ve Anadolu’da Rumlara karşı yapıldığı ileri sürülen sözde “Soykırım”ın daha aktif bir şekilde gündemde tutulmasına yönelik değişik ülkelerle işbirliğini geliştirmek.”

Kaynak: 
Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum