Yunanistan'da Batı Trakya Türkü öğretmenlere skandal ayrımcılık!

Yunanistan'da Batı Trakya Türkü öğretmenlere skandal ayrımcılık!
29 Nisan 2021 - 11:19

Yunanistan’da okulların açılması kararının ardından, öğretmenlere koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı. Batı Trakya’daki iki azınlık ortaokulunda ve lisesinde görev yapan Türk azınlık üyesi öğretmenler ise aşı listesine dahil edilmedi.

Yunanistan’da öğretmenlere koronavirüs aşısı yapılmaya başlaması ile skandal bir gelişme ortaya çıktı. Batı Trakya’daki iki azınlık okulunda görev yapan Türk azınlık mensubu öğretmenlerin, aşı başvurusu kabul edilmedi. Millet Gazetesi’nin haberine göre, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde ve Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nde görevli Türk öğretmenlere, eğitimcilerin aşı randevusu aldığı platformdan randevu verilmedi. 

İSİMLERİ VERİLMESİNE RAĞMEN AŞI YAPILMADI

Üç öğretmenin aşı merkezine gittiğinde listede adlarının yazılmadığını öğrendiğini belirten İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Selçuk Fehmi, “Bundan birkaç hafta önce ortaöğretim müdürlüğünden bize bir yazı geldi. Randevusu iptal edilen bazı aşıların olduğu ve bazı öğretmenlerin aşılanabileceğini ve bizim bir liste oluşturarak göndermemizi istediler. Biz de 9 azınlık mensubu ve 9 çoğunluk mensubu öğretmenimizden oluşan 18 kişilik bir liste gönderdik. Hemen sonrasında aşıya çağrılan üç öğretmenimiz aşı merkezine gittiğinde kendilerine aşı yapılmamış. Öğretmenlerimize isimlerinin listede yer almadığı söylenmiş.” diye bildirdi.

HRİSTİYAN ÖĞRETMENLERE RANDEVU VERİLDİ

Okulda görevli Hristiyan öğretmenlerin randevu aldığına dikkat çeken Fehmi, “Birkaç gün sonra listeyi yaş sıralamasına göre güncellememizi istediler. Daha sonra ise eğitimcilerin için emvolio.gov.gr platformundan sigorta numaraları (AMKA) ile randevu alabilecekleri ilan edildi. Biz de öğretmenlerimize bunu bildirdik. Ancak ne yazık ki azınlık öğretmenleri olarak bize randevu verilmedi. AMKA numarasıyla başvurmamıza rağmen hiçbir azınlık üyesi öğretmene randevu verilmedi. Okulumuzda görev yapan Hristiyan meslektaşlarımız ise randevularını alabildiler. Biz yaşanan sorunu gerek ortaöğretim müdürlüğüne gerekse azınlık eğitimi müfettişi sayın Simeonidis’e aktardık. Sigorta kurumu EFKA’ya da aktardık. Ancak ne yazık ki bugüne kadar soruna bir çözüm getirilmedi.” ifadelerini kullandı.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ozan Barış Erim
28 Nisan 2021, 18:33

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum