YUNAN KUKLASI MÜFTÜYÜ, BATI TRAKYALI ÖĞRENCİLER OKULA SOKMADI

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın seçmediği, Yunan devletinin atadığı Gümülcine sözde müftü naibi Cihat Halil’in öğrencilerin ve okul müdürünün daveti olmadan törene

YUNAN KUKLASI MÜFTÜYÜ, BATI TRAKYALI ÖĞRENCİLER OKULA SOKMADI
11 Eylül 2019 - 21:23 - Güncelleme: 11 Eylül 2019 - 21:25

Gümülcine Medrese-i Hayriye okulunda eğitim gören öğrenciler 2019 –2020 eğitim yılının açılışına davet etmedikleri Yunan devletinin atadığı Gümülcine sözde müftü naibi Cihat Halil’in okula girmesine izin vermediler.

Millet Gazetesi’nin haberine göre her türlü yola başvuran Yunan kuklası müftü öğrencilerin kararlı duruşu karşısında okula başka kapıdan sokuldu. Öğrenciler bu davranışı protesto ederek okul bahçesini boşalttı. Sadece 15 civarında öğrenci ile Medrese-i Hayriye’nin eğitim yılı açılışı gerçekleşti.

Yunanistan’da yeni eğitim ve öğretim yılı 11 Eylül 2019 sabahı okullarda ders zilinin çalmasıyla başladı. Çarşamba sabahı diğer okullarda olduğu gibi Gümülcine Medrese-i Hayriye okulunda da yeni eğitim yılı için açılış töreni düzenlendi.

KUKLA MÜFTÜYE KARŞI, KOL KOLA BARİKAT

Ancak açılış töreni okul öğrencileri olmadan yapıldı. Nedeni ise, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın seçmediği, Yunan devletinin atadığı Gümülcine sözde müftü naibi Cihat Halil’in öğrencilerin ve okul müdürünün daveti olmadan törene katılmak istemesiydi. Medrese-i Hayriye okulu öğrencileri müftü naibinin törene katılacağını öğrenmelerinin ardından okulun ana kapısına barikat kurdular ve Cihat Halil’in okula girmesine izin vermediler.

Kukla müftü naibi okulun önüne makam aracıyla geldi ve aracından indikten sonra okulun önünde öğrenci velilerinden ayrı bir yerde duran 240 İmam Yasası ile görev yapan Yunan devletinin imamlarıyla selamlaştıktan sonra okulun ana kapısına yöneldi. İçeri girmek isteyen kukla müftü Cihat Halil’e Medreseli öğrenciler engel oldular. Kendisine kendisini okulun açılışına davet etmediklerini dile getirerek içeri giremeyeceğini belirttiler. Öğrenciler ana kapıda birbirinin kollarına girerek kenetlendiler ve tayinlinin girişine izni vermediler.

KUKLA MÜFTÜ BOŞLUĞA SESLENDİ

Öğrencilerin kararlı olduğu anlaşıldığında okul müdür yardımcısı, Yunan kuklası müftü naibi ve 2. Dereceli Okullar İl Eğitim Müdürü okulun yan kapısından içeri girdiler. Öğrenciler, yan kapıdan yapılan girişin ardından okulun ana kapısının girişini serbest bıraktılar ve okulun bahçesini boşalttılar.

Medrese-i Hayriye okulunda yeni eğitim açılışı öğrencilerin okulu terk etmesinin ardından okul bahçesinde öğrencisiz yapıldı. Açılışa sadece onbeş civarında öğrenci katıldı. Gümülcine Tayinli Müftü Naibi Cihat Halil, Medrese-i Hayriye okulunda eğitim gören azınlık öğrencileri tarafından istenmemesine rağmen okulun açılışına katıldı. Öğrencilerin olmadığı bir okul bahçesine konuşmalar yapılarak açılış gerçekleştirildi.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum