YTB BAŞKANI EREN: KIRIM'IN ACI HİKAYESİNİ BİZZAT YAŞAYAN CENGİZ DAĞCI'YI RAHMETLE ANIYORUZ

YTB BAŞKANI EREN: KIRIM'IN ACI HİKAYESİNİ BİZZAT YAŞAYAN CENGİZ DAĞCI'YI RAHMETLE ANIYORUZ
23 Eylül 2020 - 19:47 - Güncelleme: 23 Eylül 2020 - 19:53

Milyonlarca Kırım Tatarının anavatanları Kırım’a duyduğu özlemi, eserleriyle dile getirerek hafızalara kazınan ünlü Kırım Tatar yazar Cengiz Dağcı, vefatının dokuzuncu yıl dönümünde saygı ve rahmetle anılıyor. YTB Başkanı Abdullah Eren, Dağcı’yı vefatının yıl dönümünde unutmadı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, Kırım Tatar halkının dramını ve mücadelesini ortaya koyduğu ölümsüz eserleriyle okuyucularına yansıtan Cengiz Dağcı’yı, vefatının yıl dönümünde rahmetle andı.

“KIRIM’IN ACI HİKAYESİNİ BİZZAT YAŞAYAN, TÜRK DÜNYASININ ÖNEMLİ YAZARLARINDAN….”

YTB Başkanı Eren, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, “2. Dünya Savaşı’nın tüm yıkıcılığını ve #Kırım’ın acı hikâyesini bizzat yaşayan #Türk dünyasının önemli yazarlarından #CengizDağcı’yı rahmetle anıyoruz. Merhumun hatırasını geçen yıl düzenlediğimiz anma programı ile de yad etmiştik. Büyük yazar eserleriyle yaşamaya devam ediyor. ”  ifadelerini kullandı.


Öte yandan, YTB’nin resmi sosyal medya hesabından, YTB burslusu öğrencilerin, Dağcı ve eserleri hakkında ifadelerinin yer aldığı bir video paylaşıldı.

Cengiz Dağcı’nın yaşam öyküsü ve eserleri hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız:

Vatan Kırım’ın edebi sesi: Cengiz Dağcı’nın vefatının 9’uncu yıl dönümü

Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum