"YPG, Suriye'de özerklik hazırlığında"

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’dan flaş iddia: “YPG, Suriye’de özerklik hazırlığında”

"YPG, Suriye'de özerklik hazırlığında"
26 Mayıs 2020 - 13:48 - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 - 17:27

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’dan Suriye’deki son gelişmelerle ilgili flaş bir iddia geldi. Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG’nin özerklik hazırlığında olduğunu belirten Yavuz, bir başka terör örgütü El Kaide’nin ise İdlib’de toplandığını söyledi.

Sözcü TV’de Ömrüm Kara Tunçbaş’ın sorularını yanıtlayan Yavuz, Haseke’de bir üs bölgesi tesis edilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Terör örgütü PKK/YPG’nin de Deyrizor bölgesindeki petrol alanının güvenliğini sağlamak için 10 bin kişi topladığına vurgu yapan emekli tümgeneral, bu kişilere aylık 250-450 dolar arasında maaş verildiğini söyledi. Suriye’de artık büyük resmin görülmesi gerektiğine işaret eden Yavuz, şu tespitlerde bulundu:

ABD DEVLETÇİK İNŞASINA DEVAM EDİYOR

"Peki nedir bu büyük resim? ABD, Türkiye’nin de Esad’ı düşman olarak görmesinin sonucu olarak Fırat’ın doğusunda bir devletçik inşasına devam ediyor. Orada bir koridor kurduk ama koridorun güneyinde bu hayat devam ediyor.

Haberin devamı için:

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/emekli-tumgeneral-ahmet-yavuzdan-flas-iddia-ypg-suriyede-ozerklik-hazirliginda-280956h.htm

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum