YILDIZ FUTBOLCU DEMBA BA TÜM DÜNYAYA ÇAĞRI: UYGUR TÜRKLERİNİN DAVASINI DESTEKLEYİN

YILDIZ FUTBOLCU DEMBA BA TÜM DÜNYAYA ÇAĞRI: UYGUR TÜRKLERİNİN DAVASINI DESTEKLEYİN
25 Ağustos 2020 - 16:03

Türkiye’de Medipol Başakşehir kulübünde oynayan yıldız futbolcu Demba Ba, Uygur Türklerine destek olun çağrısında bulundu.

“BU MESAJ DAVAYI DESTEKLEMENİZ İÇİN”

Açıklamasında Çin hükumetinin, Doğu Türkistan’da uyguladığı zulümden ve insan hakları ihlallerinden bahseden Demba Ba, “Bu küçük mesaj, Uygurların davasını desteklemenize davet içindir. Dil ve kültürlerini koruyabilmeleri adına, Avrupa’da diaspora için bir enstitü kurmalarına yardımcı olmak içindir.” dedi.

ÇOCUKLARA UYGULANAN ASİMİLASYONU SÖYLEDİ

Konuşmasını Uygur çocuklara yapılan asimilasyon kampanyasını hatırlatarak sürdüren yıldız futbolcu, “Bir hatırlatma; kendi ülkelerindeler. Çin’de toplama kamplarında yığılmış haldeler ve oralarda kültür, dil ve dinlerini unutmaları için çocuklarının beyni yıkanıyor. Yani hepinizi, onların çok değerli davalarını desteklemeye davet ediyorum.” diye konuştu.

BBC’YE KONUŞMUŞTU

Yıldız forvet Demba Ba, daha önce BBC’ye verdiği röportajda, Uygur Türkleri ve Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlalleri hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu. Demba Ba, dünyanın Müslümanların yaşadığı baskı ve zulümlere karşı sessiz kalması hakkında eleştirilerde bulunarak, “Tüm dünyanın Uygur Türkleri için birleşmesini istiyorum” dedi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum