YILDIZ FUTBOLCU DEMBA BA'DAN ÖRNEK AÇIKLAMA: DÜNYANIN UYGUR TÜRKLERİ İÇİN BİRLEŞMESİNİ İSTİYORUM

YILDIZ FUTBOLCU DEMBA BA'DAN ÖRNEK AÇIKLAMA: DÜNYANIN UYGUR TÜRKLERİ İÇİN BİRLEŞMESİNİ İSTİYORUM
20 Ağustos 2020 - 13:33

Medipol Başakşehir futbol kulübünün forveti Demba Ba, BBC’ye verdiği röportajda Uygur Türkleri ve Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlalleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Demba Ba, dünyanın Müslümanların yaşadığı baskı ve zulümlere karşı sessiz kalması hakkında eleştirilerde bulunarak, “Tüm dünyanın Uygur Türkleri için birleşmesini istiyorum” dedi.

“ADALET İÇİN SAVAŞMAK İSTEYEN FUTBOLCULARIN OLDUĞUNU BİLİYORUM”

Röportaj kapsamında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Demba Ba, futbolcuların sosyal konularda farkındalık oluşturması gerektiğini ifade etti. Demba Ba, “Futbolcuların bir araya gelebilmesi ve bu konu hakkında konuşabilmeleri için bir şeyler düzenlemem gerekiyor, çünkü pek çok insan bunu yapmak istemiyor. Müslüman, Budist, Hıristiyan, herhangi bir inanç olsun, adalet için savaşmak isteyen futbolcular olduğunu biliyorum.Sporcular olarak, bizim bile bilmediğimiz bir gücümüz var. Bir araya gelip konuşursak işler değişir. Ayağa kalkarsak, insanlar bizimle birlikte ayağa kalkar.”

MESUT ÖZİL’E DESTEK: BENCE KULÜPLER OYUNCULARA BASKI YAPIYOR

Geçen ay dünya genelinde siyahilere destek için gerçekleştirilen “Black Lives Matter” kampanyasında olduğu kadar insanlık dışı uygulamaları olan Çin yönetimine de benzer bir tepki verilmesi gerektiğini ifade eden yıldız futbolcu,
“Arsenal Black Lives Matter destekledi, ancak konu Uygur’un hayatları olduğunda baskı ve ekonomik etki nedeniyle konuşmak istemedi. Black Lives Matter için mali bir risk olsaydı, bu gerçekleşmezdi. Bence kulüpler oyunculara dahil olmamak için çok baskı yapıyor ama adaletsizliği kendi gözlerinizle gördüğünüzde nasıl harekete geçmezsiniz?” ” ifadelerini kullandı.

Demba Ba’nın röportajda sarf ettiği, “Dünyanın geri kalanının Müslümanlar için birleştiğini ne zaman göreceğiz?” sözleri pek çok çevreden destek topladı. Ünlü futbolcu, “Siyahların hayatı önemlidir” platformunun, siyahi olmayanların yaşadığı zulümler konusunda bir adım attığında daha güçlü olacağını kaydetti.

Daha önce, Arsenal’ın yıldız Türk futbolcusu Mesut Özil, Çin’in insan hakları ihlallerini dile getirmiş ve Uygur Türklerine destek vermişti. Ancak, ne kulüp yönetimi ne de Premier Lig herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları