YILAN YILDIZ GÖRMEDEN ÖLMEZ! - HAK ADALET PARTİSİ BAŞKANI ALI INSANOV'UN BİLDİRİMİ

YILAN YILDIZ GÖRMEDEN ÖLMEZ! - HAK ADALET PARTİSİ BAŞKANI ALI INSANOV'UN BİLDİRİMİ
06 Ağustos 2020 - 18:41

1769 Yüzyıllardır aynı coğrafyada yaşadığımız kardeş Türkiye ile, zaman zaman büyük güçler tarafından topraklarımızın işgal edilmesi sonucunda aramızda yeni devletler kurulmuş, yeni sınırlar oluşturulmuş, iki kardeş halk ayrılmıştır. Ama Türkiye Türkleri ve biz Azerbaycan Türkleri aynı milletiz - OĞUZ EVLATLARIYIZ. Dostlarımız ve düşmanlarımız aynı.
  Tarih boyunca millet ve vatan uğruna birlikte savaştık. 1071 yılında Alp Arslan komutasında Bizans'a karşı yapılan Malazgit Savaşı'nda, Fatih Mehmet komutasında 1453'te Konstantinopolis'in fethinde, 1915-1916 yıllarında Büyük Atatürk komutasındaki Çanakkale Savaşında, 1918'de Bakü'nün Nuru Paşa komutasında Taşnak-Menşevek birliğinden geri alınmasında  aynısını yaşadık.  
    Neredeyse otuz yıldır, büyük güçlerin askeri ve siyasi desteği ile Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si bizden alınmış ve Ermenistan'a verilmiştir.
  Azerbaycan hükümetinin AGİT Minsk Grubu aracılığıyla Azerbaycan'ın tarihi toprağı Karabağ'ı kurtarmak için gösterdiği tüm çabalar sonuç vermedi. Minsk Grubu'nun eş başkanlığını yapan Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük ve güçlü bir Ermeni lobisinin varlığı, Fransa'da güçlü bir Ermeni lobisinin etkisi altında dünyadaki hiçbir ülke tarafından tanınmayan sözde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti" temsilcilerinin faaliyeti, Rusya'nın Ermenistan'a bir milyar dolarlık silah hediyesi Dağlık Karabağ sorununun çözümüne yönelik umutları baltalıyor.

   12 Temmuz 2020'de Tovuz bölgesinde Ermeni ordusu tarafından sınırlarımızın beklenmedik şekilde tecavüze uğraması, Ermenistan'ı destekleyen büyük güçlerin topraklarımızı yeniden işgal etmek,  Azerbaycan'a ait petrol ve gaz boru hatlarını, Bakü-Kars demiryolu ve İpek Yolu'nu ele geçirerek Azerbaycan'ı tamamen kontrole almak niyetlerinden haber veriyordu. Ancak Azerbaycan ordusu bu provokasyonu kahramanca engelledi.
  Önceden planlanan programa göre 27 Temmuz 2020'de Azerbaycan'ın ve kardeş Türkiye'nin hava ve kara kuvvetlerinin büyük çaplı tatbikatları ülkenin farklı bölgelerinde başladı ve bu başarılı tatbikatlar 10 Ağustos'ta sona ermelidir.
  Tarihi geleneklere bağlı kalarak, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karabağ'ın kurtuluşu konusundaki kararlılığını ve kararlarını, anavatan için ortak mücadelemizin - Karabağ savaşının ALP ARSLAN, FATEH MEHMET ve MUSTAFA KAMAL ATATÜRK numunelerinde devamı olarak değerlendiriyorum.
  Atalarımız "yılan yıldız görmeden ölmez" diye bir sözü var. Kardeş Türk ordusu ile Azerbaycan ordusunun ortak tatbikatları, düşman Ermenistan ve arkasındaki güçler için göz dağıydı ve aynı zamanda bu soruna barışçıl çözüm için son çağrı olarak değerlendirildi.
  Dağlık Karabağ çatışmasına adil bir çözüm ve işgal edilmiş topraklarımızın Ermeni teröristlerden koşulsuz kurtarılması için her şeye hazır olmalıyız.
    Mən, Haqq Ədalət Partiyası adından birgə təlimlərə gəlmiş qardaş Türkiyənin ordu birləşmələrinin Azərbaycanda qalmasını, Naxçıvan bölgəsində Türkiyənin hərbi bazasının yaradılmasını, bununla bağlı bütün lazımı tədbirlərin görülməsini və deyilənlərin razılaşdırılması üçün  Azərbaycan hakimiyyətindən qardaş Türkiyə prezidenti hörmətli R.T. Ərdoğan cənablarına və Türkiyə hökümətinə rəsmi müraciət etməsini tələb edirəm.
  Ben Hak Adalet Partisi adına ortak tatbikata gelmiş kardeş Türkiye ordusu birliklerinin Azerbaycan'da kalmasını, Nahçıvan  bölgesinde Türkiye'nin askeri üssünün yaratılmasını, bununla ilgili tüm işlemlerin yapılmasını ve bu söylenenlerin anlaşılma olarak kabul edilmesi için Azerbaycan iktidarından kardeş Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye hükümetine resmi teklifte bulunmasını talep ediyorum.  
  Kendi adıma ve Hak Adalet Partisi'nin tüm üyeleri adına, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı R.T. Erdoğan'a gerçek kardeş desteği ve yardımı için derin saygı ve şükranlarımı sunuyorum.
Saygılarımla,
HAP Başkanı Ali Insanov.
06.08. 2020.


Kaynak: https://asasmedya.info/news/politics/21323-yilan-yildiz-gormeden-olmez


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum