YENİ HAYATLAR KAZANIRIZ MESELA / Tayfun IŞIKELEKLİOĞLU

Tayfun IŞIKELEKLİOĞLU Yazdı: YENİ HAYATLAR KAZANIRIZ MESELA

YENİ HAYATLAR KAZANIRIZ MESELA / Tayfun IŞIKELEKLİOĞLU
08 Mart 2020 - 10:24 - Güncelleme: 08 Mart 2020 - 12:43

YENİ HAYATLAR KAZANIRIZ MESELA

Her şeyden önce bir şeye dikkat çekmek isterim ki okumak bize hiçbir şey kaybettirmez... Ama çok şey kazandırabilir. Mesela okuyarak stres atabiliriz, ruhumuzu dinlendirebiliriz ya da okuyarak sadece bir hayatı yani kendi hayatımızı yaşamak yerine, çok başka hayatları yaşayabiliriz ve bunun sayesinde başta empati olmak üzere birçok farklı duyguyu idrak ederiz.

Bize empoze edilmeye çalışılan dogmatik kuramlar üzerine kurulan bu basit, anlamsız ve insan da yaşama zevki dahi uyandırmayan dünyadan kurtulup, birbirinden değerli üstatların kahramanlarının hayatlarını sadece okuyarak yaşayabiliriz.

Aslında çok düşünmeye de gerek yok bu konuda. Mesela bize en yakın yerden, düşlerimizden başlayalım. çok güzel bir duyguyu ya da düşünceyi sırf kelime hazneniz de yeterli sözcük olmadığı için bırakın başkasına aktarmayı kendinize bile anlatamıyor Daha doğrusu düşünemiyor olmak kadar kötü bir şeydir okumamak.

Halbuki bunun yerine zaman buldukça değil zaman ayırıp kitap okudukça, başta kendiniz olmak üzere değer verdiğiniz insanlara onlara verdiğiniz değeri fazlası ile hissettirebilirsiniz.

Öyleki eğer yeterli kelimeye sahipseniz içinde bulunduğunuz hayattan sıyrılıp, kendi hayallerinize dalabilir Hatta bunu paylaşarak başkaları için bir ışık bile olabilirsiniz. ya da güzel bir şiir ile birinin gönlünü kazanabilirsiniz. Mesela Kuru bir "özür dilerim" ya da sıkıcı bir "seni seviyorum" yerine kitap okumanın size kazandırdıkları ile bir dünya yaratıp, kendinizi en güzel şekilde ifade edebilirsiniz...

Diyeceğim o ki kitap okuyarak hiçbir şey kaybetmeden çok şey kazanırsınız. Ben öyle yapmayı tercih ediyorum.

Tayfun Işıkelekoğlu

Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları