Naci YENGİN

Naci YENGİN

Genel Yayın Yönetmeni
[email protected]

BUHARA KONFERANSI ADINA TEŞEKKÜR

15 Nisan 2012 - 16:03

 

BUHARA  KONFERANSI ADINA TEŞEKKÜR

7 Nisan 2012 tarihinde Türkistanlılar Derneği ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın düzenlemiş olduğu “Âlim Han ve Türkistan’da Son Türk Devleti” konferansında emeği geçen organizasyon ve çalışmalar sırasında bizlere destek verenlere teşekkürlerimi sunarım.

 Prof.Dr. Turan Yazgan Beyefendi’ye. Konferansta sunuş konuşmasını yaparak bizleri aydınlatan konuşması ve ev sahipliği ille her türlü desteği veren Hocamıza teşekkürlerimiz sunuyorum.

Prof.Dr. Abdulkadir Donuk Hocam, her zaman bizlerle birlikte oldu. Üniversite yıllarımızdan bu yana her zaman bizim için bir ağabey olarak kaldı. Konferansa katılarak oturum başkanlığı yapması ve ufuk açıcı konuşmalarıyla bizlere yön vermesi adına kendilerine çok müteşekkir olduğumu belirtmek isterim.

Abdulkebir Yüce.

Buhara Emiri Âlim Han’ın oğlu.

Onu yakından tanıyanlara göre Azmi Dayı.

Teşekkürlerim yalnız konferansla sınırlı değil. Türkistan ve Buhara adına tüm imkânlarını bizlere sunan ve her türlü kolaylığı sağlayarak bizlere yardımcı olan Abdulkebir Yüce Bey konferansta da bizleri yalnız bırakmayarak 16 saatlik yorucu ve uzun yolculuğa ve 77 yaşına aldırmadan gelip desteğini esirgemeyen yüce gönüllü insana ne kadar teşekkür etsem azdır.

Ekber Yassa.

Türkistanlılar Derneği Başkanı olarak tanıdığım ancak zaman içerisinde değerli bir gönül insanı olduğunu gördüğüm Sayın Ekber Yassa Beyefendinin başkanlığında gerçekleştirilen konferans organizasyonu için kendilerini tebrik ve teşekkür ediyorum.

Yard.Doç.Dr. Nurettin Hatunoğlu.

Tanıdığım ilk günden bu güne hep gayret ve araştırma içinde gördüğüm değerli akademisyen ve kıymetli arkadaşıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Arıca:  Gerek kitap çalışması sırasında desteklerini esirgemeyen ve konferansa gelerek bizleri onurlandıran Doç Dr. Kutlukhan Şakiroğlu’na,

Türkistanlılar Derneği Başkan Yardımcısı Baki Karasu’ya,

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Eğitim ve Kültür Müdürü Metin Köse Beyefendi’ye organizasyonda en büyük emeği paylaşarak bizlere destek olduğu için,

Gulsevar Rızaeva’ya.

BBC World Service Asya Servisinde prodüktörlük yapan ve bizlerle söyleşi gerçekleştiren konferans sonuna kadar bizlerden ayrılmadığı için,

Bengütürk Tv’nin konferansa gösterdiği ilgiye,

Zaman Gazetesinden Musa Güner Beyefendi’nin destekleriyle konferansı izlemeye gelen Mehmet Şahin Taraf ve Sevim Şentürk’e,

Sayın Sami Yavrucak’a,

Konferans sonunda bizlere Özbek-Türkistan-Pilavı ile nefis bir lezzet sunan ustalara,

Ayrıca basın danışmanlığımı yapan kızım Zehra’ya,

İsimlerini sayamadığım yüzlerce değerli dostumuza bizleri dinleme nezaketinde bulundukları için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.