Yazar Melahat Mürşüdlü vefat etti

Yazar Melahat Mürşüdlü vefat etti
28 Kasım 2020 - 13:12 - Güncelleme: 28 Kasım 2020 - 21:46
Yazar Melahat Mürşüdlü vefat etti. Yazar-yayıncı Hayri Ataş'ın Melahat Mürşüdlü'nün vefatı üzerine yazdığı yazı. 
"Azerbaycan'ın ve bütün Türk dünyasının en yürekli insanlarından Melahat Mürşüdlü hocamızın vefat ettiğini öğrendim.
Kendisiyle Azerbaycan'da görev yaptığım 2010-2015 yılları arasında aynı okulun farklı birimlerinde çalışmıştık. Ben Türkiye Türkçesi Öğretim Merkezi'nde çalışırken Melahat hocamız Bakü Türk Anadolu Lisesi'nde görev yapıyordu. Görevimin son senesinde Melahat hocamla Bakü türk Anadolu Lisesi'nde birlikte çalışmış, birlikte projeler üretmiştik. 1992 yılında Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile Azerbaycan Tahsil Nazırlığının ortak kararıyla açılan bu okulda görevlendirilen ilk öğretmenlerden biriydi. Çocuklarla o kadar güzel yakınlıklar ve bağlar kurmuştu ki öğrenciler onun hem bir öğretmen hem de bir ana gibi sever, sayarlardı. Yaşça hepimizden büyük olmasına rağmen hepimize karşı hürmet ve muhabbet hisleriyle dolu olan Melahat Hocamız sürekli faaliyet içinde olan ve öğrencilerini pedagojik açıdan fevkalade kucaklayıp onları yetiştiren nadir hocalardandı. Hatta bir hocamız dersini dinledikten sonra bana "Melahat hocam konuyu 25 dakika içinde etraflı bir şekilde anlattı ve kalan sürede öğrencilerle tekraredip pekiştirdi, oysa o dersi ben ancak 3 saatte anlatabilirdim," demiş ve klemişti; "üstelik de eksik bir şey kalmadan, dersi geçiştirmeden anlattı."
Bakü Türk Anadolu Lisesi'ni büyüttüğü bir evladı gibi gören Melahat hocamız ve diğer bazı hocalarımız ne yazık ki ayak oyunlarıyla 2017 yılında okuldan, üstelik de haberleri olmadan, koparıldı. bu vefasızlık kendisini çok üzmüştür. İşte o üzgün günlerinde Melahat hocamın hazırladığı kitabı Türkiye'de kendi yayınevimden bir tarafı Azerbaycan Türkçesi, diğer tarafı Türkiye Türkçesiyle yayınlamıştım. Buna çok sevinmiş ve mutlu olmuştu. İstanbul'a geldiğinde yayınevimizi ziyaret etmiş, burada küçük bir de sohbet düzenlemiştik. Sonrasında yüzyüze görüşme imkanımız olmadı maalesef. Yüreği Azerbaycan için ve bütün Türk dünyası için, Turan için çarpan sevgili Melahat hocamız bugün vefat etmiş. Çok üzgünüm, ancak bir taraftan da 30 yıldır hasretini çektiği, acısını yüreğinin en derinlerinde duyduğu Karabağ'ın Ermeni işgalinden kurtulduğunu, orada bayrağımızın dalgalandığı gördüğü için içimde bir sevinç var.
Ruhun şâd, mekânın cennet olsun sevgili, sevimli Melahat hocam.
Sevgili okulun, Bakü Türk Anadolu Lisesi'nin, sizi bir ana bilen öğrencilerinizin, bir abla, hoca bilen biz meslekteşlarının başı sağ olsun."
https://www.facebook.com/hayri.atas

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum